Jobb feltételekkel igényelhetők az agrárhitelek

agrarszektor.hu
Jobb feltételekkel igényelhetők a Magyar Fejlesztési Hitelbanktól az agrárium szereplőinek nyújtott forgóeszközhitelek. A 15 milliárd keretösszegű program kétharmada az állattartóknak, egyharmada a növénytermesztőknek van fenntartva, a termelők 50 millióval részesülhetnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Két nagy hitelprogram feltételeit is enyhíti az MFB: az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 15 milliárdjára már a nyúl és szarvasmarha tenyésztők is pályázhatnak, a futamidő háromról hat évre, a türelmi idő egy évről három évre nőtt. A termelőket érintő keretösszeg legfeljebb 50 millió lehet, az úgynevezett integrátorok által felvehető kölcsön felső határa 250 millió forintról 500 millióra nőtt. A 15 milliárdos keret kétharmadát az állattartók, egyharmadát a növénytermesztők részére tartják fenn. Újdonság az is, hogy a kölcsön a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is.

A másik program, amelynek a feltételrendszere enyhül, az az Új Magyarország TéSz Forgóeszköz Hitelprogram. Ebben a maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről legfeljebb 7 évre emelkedett. A konstrukcióban legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni. Az idén február 23-ától megkötött hitelszerződések módosításának feltétele, hogy a vállalkozás egyszeri, 2 százalékos kezességvállalási díjat fizessen a magyar államnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?