Felkarolják a kiskunfélegyházai gazdákat

agrarszektor.hu
A helyi és környékbeli gazdák támogatása céljából úgynevezett termelő iskola létrehozását, illetve hitelszövetkezet megalapítását kezdeményezték Kiskunfélegyházán, írja a baon.hu.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kiskunfélegyházi önkormányzat az országban elsőként csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Megújuló Hangya-2010 Szövetkezet kezdeményezéséhez és kötött stratégiai partnerségi keret megállapodást - nyilatkozta Dongó József önkormányzati képviselő. Az együttműködésért felelős agrármérnök elmondta, a megállapodás lényege a helyi gazdaságok, vállalkozások, és közösségek fejlesztése, melyben az önkormányzat, mint összekötő kapocs vállal szerepet.

A kezdeményezés célja a foglalkoztatás erősítésén túl, a vidék népességmegtartó- és eltartó képességének növelése, valamint a gazdák pénzügyi függőségének mérséklése. Ennek érdekében szeretnék létrehozni az úgynevezett térségi hitelszövetkezetet. Dongó József fontos feladatnak tartja a lakosság önellátásának, önfenntartásának elősegítését is. Éppen ezért az együttműködés első lépéseként, pályázati forrásból alakítanák meg a Félegyházi Termelő Iskolát a helyi Mezőgazdasági Szakképző Iskolával közösen, ahol felkészítenék a résztvevőket az önellátó, önfenntartó családi gazdaságok megteremtésére.

A szövetkezet létrehozásának másik fontos célja, hogy versenyképessé tegyék a helyi termelőket a multikkal szemben, illetve hogy elősegítsék piacra jutásukat a nagy áruházláncok kiiktatásával.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?