Az AKI tanulmánya is az alacsonyabb áfát szorgalmazza

agrarszektor.hu
Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) egy friss tanulmánya szerint a 12 százalékos áfakulcs jelenthetné a reális alternatívát az alapvető élelmiszerek esetében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szakmai szervezetek által régóta hangoztatott vélemény, miszerint az alapvető élelmiszerekre vonatkozó kedvezményes áfa hatékony eszköz lehet az ágazati problémák enyhítésére illetve felszámolására most újabb megerősítést nyert. Az AKI nemrégiben közzétett tanulmánya 12 százalékban állapítja meg az ideális kedvezményes áfakulcsot, mely a leírtak szerint nem terhelné meg annyira jelentős mértékben a költségvetést, ugyanakkor elég drasztikus ahhoz, hogy bizonyos problémák megoldásához hozzájáruljon. A Nemzetbiztonsági Minisztérium jelenleg is vizsgálja egy esetleges csökkentés hatásait, a hivatalos állásfoglalás szerint rendkívül összetett problémáról van szó, így a lehető legalaposabban járnak el, és csak ezután kerülhet sor tényleges döntésre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. augusztus 24. 05:58