Most lehull a lepel: döbbenetes hírek érkeztek a magyar húsiparról
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
Egyre több szilva érkezik Magyarországra a legnagyobb európai uniós exportőröktől.
Idén az első félévben csaknem kétszeresére emelkedett a gabonafélék kivitele Magyarországon.
Bár korábban komoly reményeket fűztek hozzá a magyar gazdák, az idei nyár aszályos időszakai a napraforgó-állományokat is megviselték.
Bár az országos terméshozamok általában jók lettek, a minőség terén korántsem ilyen fényes a helyzet.
Ahol csak lehetett, a legeltetést választották a termelők a költségek kordában tartása érdekében.
Az egy évvel korábbihoz képest 3 százalékkal magasabb termelői áron kereskedtek az étkezési búzával június utolsó hetében Magyarországon.
Mind az élőállat-, mind pedig a húskivitel jelentősen emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, de az árak már csökkennek.
Nem éli csúcskorát a hazai tejipar, az elmúlt hetekben pedig vegyes a kép az ágazatban
2024 elejére csökkent a gabona, az ipari- és a takarmánynövények, valamint számos zöldség ára.
A legtöbb piacon mérséklődnek az árszintek, néhol azonban meglepetés is tapasztalható.
A talajegészséggel kapcsolatos innovációs tevékenységet és a gazdálkodók közötti tudásmegosztást szolgálja a Soil-X-Change program.
A 2023-as év eredményei a szója vetésterületének újabb növekedését hozhatják a növény számára.
Átlagos, erős termés várható idén sárgarépából, de ez nem látszik a termelői árakban.
Hiába nőtt a vöröshagyma hazai termőterülete, még mindig nem vagyunk önellátóak belőle.
Drasztikusan át kell alakulnia az agráriumnak, ebben segít a K&H Bank és az AKI közös fejlesztése.
A tavaszi aszály megviselte az ültetvényeket, több országban is csökken a termés.
Komoly csökkenések figyelhetők meg a tejek és tejtermékek árával a hazai, az európai és a világpiacon.
Mint az Európai Unióban, mind Magyarországon több barack teremhet idén, mint egy évvel korábban.
Mindössze 2,5 milliós a sertésállomány, durván esett a pulykavágás is az első negyedévben.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.