Öldöklő harc folyik - Így falják fel egymást a legnagyobb multik

agrarszektor.hu
Ajánlatot tett a német Bayer AG a vetőmagot és növényvédő szereket is gyártó amerikai Monsanto megvásárlására. A napirenden lévő újabb ügylet is jelzi, hogy óriási koncentráció zajlik a mezőgazdasági inputanyag-piacon. Korábban már bejelentették, hogy a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina megveheti a svájci Syngentát. A Dow Chemicals és a DuPont pedig - szintén a közelmúltban - egyesülés mellett döntött.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közleményen ismerte el a Monsanto, hogy vételi ajánlatott kapott a német Bayer AG-tól - írja az Origo. Az amerikai vállalatnál jelenleg tanulmányozzák az ajánlatot, és a cég azt is közölte, hogy egyelőre nem dőlt el semmi, és nem biztos, hogy megkötik az üzletet.

Pillanatnyilag nem ismert az sem, hogy a Bayer mennyit fizetne az amerikai cégóriásért. A Wall Street Journal szerint mindenesetre a Monsanto mai értékét 42 milliárd dollárra becsülik.

Az utóbbi időszak eseményei egyértelműen rávilágítanak arra, hogy óriási koncentráció zajlik a mezőgazdasági inputanyag-piacon. Korábban éppen a Monsanto akarta felvásárolni a svájci Syngentát, amely végül - legalábbis a közelmúltbeli hírek szerint - a ChemChina nevű kínai állami cégé lehet. A Dow Chemicals és a DuPont pedig nemrég azt jelentette be, hogy a két vállalat egyenlő felek tranzakciójával egyesül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?