Csányi gigacége a vetéstől a szárításig most már mindent lefed

agrarszektor.hu
A terményszárítás területére is betört a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó KITE Zrt. A nádudvari agrárintegrátor cég egy, a biztonságot és hatékonyságot javító precíziós terményszárítási technológiát is értékesít mostantól partnerhálózatában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A KITE Zrt. 2017 júniusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát - áll a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. közleményében. A szemestermény szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció az agrárintegrátor cég precíziós gazdálkodás programjának részét képezi.

A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált. Eredménye az egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.

A precíziós gazdálkodást csakis komplexen lehet vizsgálni, márpedig a növénytermesztés folyamata nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a Videokontrollra alapozott precíziós terményszárítás - mondta el a megállapodás kapcsán Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, akár a telefonján is követheti a szárító működését - ismertette a részleteket Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök, a Videokontroll egyik fejlesztője.

Az első, második és harmadik generációs Videokontroll fejlesztésén a 80-as évek elején Speiser Ferenc a Debreceni Egyetem munkatársaival közösen dolgozott. Az akkori technológiát harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként fejlesztették tovább, és kidolgozták a precíziós szárítás technológiáját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?