Elásta saját nadrágjait, hogy bebizonyítsa, milyen jó földje van

agrarszektor.hu
Gyapotból készült nadrágok elásásával tesztelte gazdaságának talaját egy skót farmer. Egy kutatás szerint ugyanis minél több anyag bomlik le, a talaj annál egészségesebb és termékenyebb, ez pedig a gyapotteszttel egyértelműen kimutatható.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy skót farmer gyapotból készült nadrágokat ásott el farmjának különböző részein. Egy kutatás szerint ugyanis annál egészségesebb, szilárdabb és termékenyebb a talaj, minél több anyag bomlik le benne - írja a bbc.com.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A "talaj alsóneműtesztje" mögött az az elmélet áll, miszerint a gyapotot a talajban élő mikrobák és baktériumok "elfogyasztják". Így minél több gyapotból készült ruhadarab bomlik le, annál jobb a talaj minősége. 

A skór farmer a gazdaságának több különböző pontján temette el a ruhaneműket. Olyan területeket is tesztelt, ahol úgy gondolta, egészségesebb a talaj, de olyanokon is, ahol nem feltétlenül vélte termékenynek.

A kísérlet végül érdekes eredményeket hozott. Volt ugyanis a farmon egy nedvesebb terület, amelyen jol látszott, hogy oxigénre van szüksége, itt érintetlenek maradtak a ruhadarabok. Azon a szántóföldi területen azonban, amelyet a gazda rendszeresen művelt, elbomlottak és eltűntek a nadrágok. Az eredményekből kitűnik, hogy a vállalkozó kedvű gazdák e furcsa módszerrel is tesztelhetik talajuk termékenységét, amelynek minőségéről így is "mértékadó információkat" kaphatnak.

Képek forrása: bbc.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?