2024. szeptember 8. vasárnap Mária, Adrienn

Változik az éghajlat, másként terem a kukorica

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Syngenta Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A megállapodás révén a Syngenta a TTT kiemelt pártoló tagjává vált.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kiemelt pártoló tagságról szóló megállapodást Matthew Pickard, a Syngenta Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mélykuti Tibor, a TTT elnöke írta alá - derül ki a terméktanács közleményéből. Magyarországon a tejtermelés önköltségének 45-55 százalékát a takarmányköltségek teszik ki, ezért a felek szerint egyre fontosabbá válik a megfelelő takarmánygazdálkodás. A kukorica (és a silókukorica) az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, emiatt az egyre gyakoribbá váló aszályos években fellépő vízhiány érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést.

A megállapodás aláírói szerint arra kell törekedni, hogy a kukorica a megváltozott körülmények ellenére is gazdaságosan legyen termeszthető Magyarországon. Figyelembe kell venni azt is, hogy az éghajlatváltozás hatására emelkedik az átlaghőmérséklet, illetve egyre gyakrabban jelentkeznek időjárási szélsőségek - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?