Így népszerűsítik a magyar mezőgazdaságot: erre a fiatalok is felkapják a fejüket

agrarszektor.hu
Habár tavasszal még nagyon gyenge volt a növények fejlettsége, a kedvező időjárás javított ezen, így jó átlagos évvel számolhatunk - hangsúlyozta Farkas Sándor miniszterhelyettes a IX. Székkutasi Hagyományőrző Szántóversenyen. Az eseményen a miniszterhelyettes hangsúlyozta: reméli, hogy a következő nemzedék felfigyel a magyar mezőgazdaságra, és egyre többen találják majd itt a számításaikat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett eseményen Farkas Sándor kiemelte, hogy a szántóversenyek nagy mértékben hozzájárulnak az agrárium népszerűsítéséhez, egyszerre ápolják hagyományainkat és adnak teret a legmodernebb technikák megismeréséhez - írja közleményében az Agrárminisztérium. A korszerű technológiával felszerelt gazdaság, a mögötte lévő emberi tudás és legfőképpen gyakorlat egyaránt fontos tényezők. A szántási munkálatok során bizony kulcsszerepe van a minőségi munkavégzésnek, hiszen ez az egyik alapja a jövő évi termésnek. A verseny pedig nem csak versengés, megmérettetés, hanem gyakorlatszerzés és tanulás is.

Farkas Sándor kitért a betakarítás jelenlegi helyzetére is. Mint ismertette, az ország teljes területéről elmondható, hogy a növények tavaszi gyenge fejlettsége a kedvezőre fordult időjárás hatására nagyot javult, ezért jó átlagos évvel számolhatunk. Legfőbb gabonáink közül, őszi búzából mintegy 5 millió tonnás termés várható, amely minőségben és mennyiségben is bőven fedezi a hazai fogyasztási igényeket. Az agrártárca miniszterhelyettes kiemelte azt is, hogy bízik abban, hogy a következő nemzedék is felfigyel majd a magyar mezőgazdaságra, és egyre többen találják majd meg hivatásukat a szektorban.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Sóki Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?