A környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István

A környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István

agrarszektor.hu
Közös felelősségünk, hogy a Föld természeti értékekben gazdag otthonunk legyen - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a Pesti Vigadóban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben, és a természeti környezet megóvásában - írja közleményében az Agrárminisztérium. Hozzátette: a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy a tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal. Nagy István hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását.

Kifejtette: a hazánkban nyilvántartott ökoturisztikai és környezeti nevelési tevékenységet végző létesítmények csaknem fele valamely nemzeti park igazgatóság fenntartásában van. Nemzeti parkjainkat és állami erdőgazdaságainkat évente mintegy 5 millióan látogatják, és több mint 50 erdei iskolát működtetünk, ahol munkatársaink minden esztendőben 100 ezernél is több gyereket fogadnak a fenntartható életmódra nevelő programjaikon.

Nagy István jelezte, hogy az Agrárminisztérium által fenntartott szakképző intézmények 2020. július 1-jétől 5 centrumban folytatják tevékenységüket, ezáltal teljes mértékben biztosított az összehangolt munka. A tárcavezető köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, amiért országszerte már két éve újjáéledhetnek az iskola- és óvodakertek az Országos Iskolakert-fejlesztési Program keretében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?