Megtudtuk a tervet: így lépne új szintre a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Megtudtuk a tervet: így lépne új szintre a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

agrarszektor.hu
Összesen körülbelül 500 ezer hektárt tervez majd integrálni a néhány hónapja alakult Agrolink Zrt. - Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, itt egy nyitott integrációról van szó, aki akar belép, aki nem, az nem, de a céget a Mészáros Csoport azzal a céllal hozta létre, hogy legyen kapcsolat a vállalkozásai között, ugyanakkor természetesen várják a termelők jelentkezését is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Talentis Agro Csoport Magyarország legnagyobb vállalatcsoportja, hiszen a céghez tartozó összes termőföld nagysága 45 ezer hektár, amiből 35 ezer hektár szántó, a többi pedig javarészt erdő, gyümölcsös vagy szőlőterület - tájékoztatott Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Hozzátette, az állattartásban is igen nagy számokról számolhat be a cég, 8500 darab tejelő szarvasmarhájuk van, ami azt jelenti, hogy körülbelül 70 millió liter feletti éves tejkibocsátás rendelkeznek. A vezérigazgató elmondta, folyamatosan tervezik a bővülést, fő stratégiai ágazatuk a szántóföldi növénytermesztés, de a szarvasmarha-, illetve a tojótyúk-ágazatot is tervezik fejleszteni. 2022-re is megvannak már a cégcsoport tervei, az biztos, hogy a tehénlétszám és a földterület nagysága is növekedni fog a Talentis Agro-nál.

Az Agrolink néhány hónapja alakult, így még egészen friss a cég, jelenleg a 45 ezer hektáros gazdaságunkat látja el, a terveink szerint azonban összesen 500 ezer hektárt szeretnénk majd integrálni. Természetesen nem a klasszikus értelemben nevezett integrációról beszélünk, mert ez egy nyitott integráció, aki akar belép, aki nem nem. Igazából ezt az integrátor céget azért hoztuk létre, hogy a Mészáros Csoport vállalkozásai között legyen egy kapcsolat, hiszen van feldolgozóiparunk, termelőiparunk, ezt a céget pedig betesszük középre, és bátran várjuk a termelők jelentkezését.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58