Döntöttek a felvásárlásról: létrejött a nagy vetőmagos megállapodás

Döntöttek a felvásárlásról: létrejött a nagy vetőmagos megállapodás

agrarszektor.hu
A világ egyik vezető vetőmag előállítással és forgalmazással foglalkozó vállalata, a francia székhelyű RAGT Semences, több hete kizárólagos tárgyalásokat folytat és mostanra megállapodást kötött a Deleplanque csoport felvásárlási folyamatairól. A szükséges hatósági jóváhagyások függvényében az aveyroni székhelyű csoport várhatóan 2024 utolsó negyedévében megvásárolja a Deleplanque csoport összes részvényét.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A RAGT Semences az európai szántóföldi növénytermesztésben és állattenyésztésben szerepet játszó minden fontosabb fajjal foglalkozik, és a mostani megállapodás révén ez a tevékenység tovább bővül - írja közleményében a RAGT Vetőmag Kft.

Ez a stratégiai lépés szélesíti a termékportfóliónkat. A Deleplanque/Strube a cukorrépa területén elismert szakértelemmel rendelkezik. A két struktúra egymást kiegészítő know-how-jának egyesítésével, mind a fajtakiválasztás, mind a termelésben az a célunk, hogy a lehető legjobban megfeleljünk ügyfeleink igényeinek

- mondta Laurent Guerreiro, a RAGT Csoport igazgatótanácsának elnöke. Az 1848-ban alapított Deleplanque csoport Európa-szerte elismert a répa- és zöldségvetőmagok szaporítása, kiválasztása és forgalmazása terén.

A RAGT általi integráció lehetővé teszi a Deleplanque és a hozzá tartozó Strube és van Waveren egységek számára, hogy új értékesítési csatornákat nyissanak, megerősítsék a kiválasztási folyamatokat és nagyobb mértékben fektessenek be a kutatás-fejlesztésekbe

- emelte ki Eric Verjux, a Deleplanque Csoport elnöke. A RAGT Semences Magyarországi leányvállalata, a RAGT Vetőmag Kft. 2006 óta meghatározó szereplője a hazai agrárágazatnak. Portfóliójuk legfontosabb szántóföldi növényei a kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, cirok, a szója, kalászos és zöldítő keverékek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 14:34