Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2022-től: itt a lista

Tilos használni ezeket a növényvédő szereket 2022-től: itt a lista

agrarszektor.hu
A VPAKG 2021 Támogatási kérelmet benyújtók számára 2022. január egytől a pályázati felhívásban foglaltak betartása elvárt. Ennek részét képezi, hogy bizonyos növényvédőszereket nem, vagy csak korlátozottan lehetséges használni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezen követelményeknek való megfelelés érdekében az Irányító Hatóság (IH) közleményében tette közzé a nem, vagy korlátozással használható növényvédőszerek/Hatóanyagok listáját - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Azon hatóanyagok használata, amelyek a táblázatban külön jelölés nélkül szerepelnek, tiltottak. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat. A tiltott, illetve korlátozással használható növényvédőszer hatóanyagok listáját az IH közlemény 1.a és az 1. b. táblázatok tartalmazzák. Az 1.c számú táblázat csak az 1.a számú táblázattal és a pályázati felhívás előírásaival együtt alkalmazható.

Azon területek esetében, ahol agrár-környezetgazdálkodási kifizetéssel érintett területen EFA területet kíván elszámolni, a fent megjelölt növényvédőszer-hatóanyagok, és az azokat tartalmazó növényvédő szerek használata sem megengedett! Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásában és az Irányító Hatóság közleményhez mellékelt táblázatokban foglaltak teljesítése nem mentesít az egyéb növényvédelmi vonatkozású jogszabályok betartása alól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?