Hatalmas pusztítást végez ez a kártevő a dióültetvényeken: így védekezz ellene

Hatalmas pusztítást végez ez a kártevő a dióültetvényeken: így védekezz ellene

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Magyarország teljes területén engedélyezte a Mospilan 20 SG rovarölő szer alkalmazását dió kultúrában, dióburok-fúrólégy, pajzstetvek és levéltetvek ellen légi alkalmazással. Az engedély a 2022. április 15-től 2022. augusztus 12-ig tartó időszakban érvényes.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, engedélyező hatóság a Sumi Agro Hungary Kft. (1016 Budapest, Zsolt u. 4.), mint ügyfél kérelmére indult hatósági eljárásban Magyarország teljes területén engedélyezte a Mospilan 20 SG (200 g/kg acetamiprid) rovarölő szer alkalmazását dió kultúrában, dióburok-fúrólégy, pajzstetvek és levéltetvek ellen légi alkalmazással a 2022. április 15. és 2022. augusztus 12. közötti időszakban. Az engedélyező hatóság eljárása során megállapította, hogy az állati kártevők ellen nagy koronamagasságú dióültetvényekben a tavaszi lemosó és nyári permetezések csak légi védekezésekkel valósíthatók meg eredményesen a felső koronafelület kedvezőbb permetlé borítottságával. Dióban dióburok-fúrólégy ellen légi alkalmazásra engedélyezett készítmény nem áll a felhasználók rendelkezésére. A készítmény légi felhasználásának engedélyezését indokolja, hogy a kezeléseket nagy összefüggő dióültetvényekben kell rövid permetezési fordulóval elvégezni, amire nem áll megfelelő számú géppark a felhasználók rendelkezésére - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?