Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar szőlőket: így lehet védekezni ellene

Veszedelmes kártevő pusztítja a magyar szőlőket: így lehet védekezni ellene

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) engedélyezte a Pyregard rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca ellen. A szükséghelyzeti felhasználási engedély 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig érvényes.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (a továbbiakban: engedélyező hatóság) a FruitVeB (1118 Budapest, Villányi út 35-43.) mint ügyfél kérelmére indult eljárásban engedélyezte a Magyarországon nem engedélyezett Pyregard (40 g/l piretrin) rovarölő szer szőlő kultúrában történő szükséghelyzeti forgalomba hozatalát és felhasználását Magyarország egész területén ökológiai és konvencionális termesztésben egyaránt, földi permetezéssel kijuttatva amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus) ellen növényvizsgálat alapján a lárvák és a kifejlett alak ellen maximum 2 alkalommal 0,75 l/ha dózisban 800-1000 l/ha permetlével. Az engedély a 2022. március 30-tól 2022. július 27-ig tartó időszakban érvényes. Virágzó gyomnövényeket tömegesen látogató méhek jelenléte esetén a készítmény nem használható - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?