Fontos hírt közöltek az ukrán gabonáról: ez mindent megváltoztathat

Fontos hírt közöltek az ukrán gabonáról: ez mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Egy évvel meghosszabbítaná Ukrajna a gabonaexportról szóló megállapodást. Az ukránok emellett újabb kikötőkre is szeretnék kiterjeszteni a megállapodást hatályát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ukrajna azt javasolta Törökországnak és az ENSZ-nek, hogy egy évvel hosszabbítsák meg az gabonaexport megállapodást - írta meg a Portfolio a RIA Novosztyi értesülései alapján. Jurij Vaskov ukrán infrastrukturális miniszterhelyettes elmondása alapján a javaslatban szerepel az is, hogy a meghosszabbításon túl a gabonamegállapodás hatályát terjesszék ki a Mikolajivi régió kikötőire.

Korábban portálnak adott interjújában az ENSZ gabonaexportért felelős koordinátora, Amir Abdulla is nyilatkozott már azzal kapcsolatban, hogy a megállapodást hogyan lehetne meghosszabbítani. A szakember megjegyezte, hogy a gabonatexport tekintetében a háború előtt Mikolajiv volt Ukrajna egyik legfontosabb kikötője Ukrajnának, ezért az ukrán kormány mindenképpen bele szeretné venni a megállapodásba. Az eredeti egyezményben ugyanis említésre került, hogy további ukrajnai kikötők is bekerülhetnek a későbbiekben. Az eredeti megállapodás november 19-én jár le, és az elmúlt időszakban egy időre az oroszok ki is vonultak belőle, de jelen állás szerint van esély a meghosszabbítására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?