Letarolhatja Kínát ez az olasz gyümölcs: eláraszhatja a boltokat, piacokat?

Letarolhatja Kínát ez az olasz gyümölcs: eláraszhatja a boltokat, piacokat?

agrarszektor.hu
Jövőre indulhat Kínába az olasz körte exportja? Kínai ellenőrök egyeztetnek Emilia-Romagna tartományban az olasz körtermelőkkel és szakmai egyesületekkel a jövőre indítandó exportról.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kínai hatóságok első vegyes ellenőrzésére nemrégiben került sor Emilia-Romagna tartományban, az olasz körtetermesztés központi területén - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A pekingi vámhatóságokkal online kapcsolatban álló kínai tisztviselők és a nagykövetség képviselői videón keresztül és személyesen is meglátogatták az ültetvényeket, a termelőket és a létesítményeket.

A kínai szakértők személyesen akartak meggyőződni a Kínába irányuló exportra vonatkozó követelményeknek való megfelelésről. Most, 2022 végére elkészül a jegyzőkönyv első tervezete, amelyben az olasz körtére vonatkozó Kínába irányuló exportszabályokat rögzítik. Ezt mindkét félnek alá kellene írnia. Ha ez a jövő év első felében megtörténik, akkor az első szállítások Kínába már 2023 végén megkezdődhetnek. Amint ezt a termékkategóriát sikeresen exportálják, az alma következik, ahogyan arról a CSO Olaszország már 2017-ben megállapodott a Kínai Népköztársasággal. A tárgyalások azonban jelenleg nem csak Kínával folynak: a CSO Italy szerint további tárgyalásokra és dél-koreai és tajvani képviselők látogatásaira már sor került. Bár 2019 óta exportálnak almát Tajvanra, az új ellenőrzésekről újra és újra meg kell állapodni. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak jelenleg a kivi Dél-Koreába irányuló exportjára is.

Öröm látni, hogy az olasz gazdaságok mindig készen állnak az ilyen jellegű látogatásokra, és az ellenőröket szakmaiságukkal és a legmodernebb technológiák alkalmazásával képesek meggyőzni arról, hogy az áru kifogástalan minőségű

- nyilatkozta Giulia Montanaro, az Assomela egyesület nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06