Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

agrarszektor.hu
20 éves lett idén a Biocont Magyarország Kft., amely biológiai növényvédő szerek, illetve az idei évtől talajmikrobiológiai és talajkondícionáló szerek forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás 2023-ban a Kukorica Kör Egyesület tagja lett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Dr. Milan Hluchý, a cseh anyacég vezetője elmondta, hogy az ökológiai infrastruktúra hiányzik a cseh és a magyar mezőgazdaságból, ami nem csak szép virágos, pillangós vidéki tájakat biztosítana, hanem alapvető szükségünk van rá a stabil mezőgazdasághoz. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg a cseh szőlő területek 70%-át integrált gazdálkodásban művelik, 10%-ot ökológiai gazdálkodásban, és hogy ezt az elmozdulást szerinte a szántóterületeken is meg lehet tenni.

Az idei évben a Biocont Magyarország Kft. a Kukorica Kör Egyesület tagja lett. Ez alkalomból az egyesület ügyvezetője Daoda Zoltán elmondta, hogy a szervezetük célja, hogy a kukorica növényen keresztül a termeléstől a feldolgozásig bemutatni a termelőknek a gazdaságos termelési lehetőségeket, hogy 2-3 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget érjék el. A szakember szerint a jövőben a csemege és áru kukoricában és vetőmag előállításban is egyre nagyobb teret nyernek majd a biológiai, mikrobiológiai megoldások, főképp a szerkivonások miatt. A cél, hogy megtalálják azokat a technológiákat az ország különböző részeire szabottan, amelyek a kukorica termelékenységet növelni tudják.

(Címlapkép forrása: Biocont Magyarország Kft.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?