Óriási lépésre készül a Syngenta

Óriási lépésre készül a Syngenta

agrarszektor.hu
Célegyenesbe érhet a korábban már elhalasztott lépés, amelynek révén a Syngenta megjelenhet a kínai részvénypiacokon. A cég több Wall Street-i bank segítségével ütőképes befektetői csoportokat von be a kibocsátás támogatására, amelynek révén a sanghaji börzén jelenhetnek meg a vállalat papírjai.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Komoly bankok állnak a háttérben

A bankok, köztük a Citigroup Inc., az HSBC Holdings Plc, a JPMorgan Chase & Co. és az UBS Group AG azon dolgoznak, hogy külföldi befektetőket, köztük a tőzsdei bevezetés alapokat képviselő vásárlóit is bevonják. A tanácsadók megkeresték az európai és közel-keleti régiókban működő állami vagyonalapokat, hogy felmérjék érdeklődésüket – közölték a Bloomberggel nevük elhallgatását kérő informátorok.

A China International Capital Corp. és a BOC International Holdings Ltd. a Syngenta tőzsdei bevezetésének levezénylőiként közreműködnek a folyamatban. Bár a nemzetközi bankok némelyike nem kaphat hivatalos szerepet, valószínűleg bevonják őket a kibocsátásba, ha sikeresen tudnak néhány befektetőt hozni.

Az erről szóló egyeztetés még folyamatban van, és a részvényeladás részletei, beleértve a bankok felállását is, még változhatnak. A Citi, a JPMorgan, a Syngenta és a UBS képviselői nem kívántak nyilatkozni, míg az HSBC képviselője nem reagált azonnal a megkeresésekre.

Belépő a kínai parkettre

A Syngenta tőzsdei bevezetésében való részvétel - amely valószínűleg a világ idei legnagyobb tőzsdei bevezetése lesz - jelentős lehetőség lenne a globális bankok számára, amelyek évek óta próbálnak betörni a 10 billió dolláros kínai részvénypiacra. Az ottani IPO-piacot a helyi bankok és brókercégek uralják, amelyek a Bloomberg által összeállított adatok szerint az első 20 helyet foglalják el a ranglistán.

Egy korábbi meghallgatást, amelyen a Syngenta a sanghaji Nasdaq-szerű Star tőzsdén való debütálásra vonatkozó kérelmét tárgyalták, márciusban hirtelen törölték, sokkolva ezzel a Syngenta vezetőit és tanácsadóit. A kérelmet visszavonták, majd májusban újra benyújtották a fő tőzsdére való bevezetés iránti kérelmet. A sanghaji tőzsde a múlt hónapban jóváhagyta a bevezetési terveket.

A vállalat a tőzsdei bevezetésből származó bevételt a magas színvonalú mezőgazdasági technológiai kutatásra, globális felvásárlásokra és hosszú távú adósságtörlesztésre, valamint üzleti bővítésre és fejlesztésekre kívánja fordítani - áll az előzetes tájékoztatóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?