Drágul a búza az orosz bejelentés hírére

Drágul a búza az orosz bejelentés hírére

agrarszektor.hu
Rögtön reagált a nemzetközi gabonapiac a hírre, hogy Oroszország felmondja részvételét a fekete-tengeri gabonamegállapodásban. Moszkva a lépéstől magasabb terményárakat remél, láthatóan a piac is ezt árazza, de a további ármozgás még kérdéses.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az eredetileg 2022 júliusában megkötött, az ENSZ közvetítésével létrejött egyezményt már többször meghosszabbították. Először 120 nappal tolták ki a határidőt, de aztán orosz követelésre márciusban és májusban már csak 60 napos határidő volt lehetséges – írja az Infostart.

Az oroszoknak nem kell az egyezmény

Az orosz gabonaexportőrök a megállapodástól függetlenül továbbra is versenyképes áron kívánják ellátni vevőiket gabonával - írta az Orosz Gabonaunió a Telegram-csatornáján a TASZSZ orosz hírügynökség szerint. Megjegyezték, hogy az orosz gabonaexportőrök továbbra is elkötelezettek a globális éhezés elleni küzdelem mellett.

EZ IS ÉRDEKELHET

Arkagyij Zlocsevszkij, az Orosz Gabonaunió elnöke korábban a TASZSZ-nak azt mondta, hogy az orosz gabonapiac érezni fogja a megállapodás felmondásának pozitív hatását.

Az egyezmény felmondása nem probléma Oroszország számára, csak kárt hozott, semmi jót. Az orosz gabonapiac csak hasznot fog húzni a gabonaüzlet felmondásából

- mondta. "A megállapodás végrehajtásának eredményeként ma 10-20 dolláros árengedménnyel kereskedünk, a történelmi csúcs 70 dollár. Ez az a pénz, amit veszítünk" - tette hozzá Zlocsevszkij.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58