Ónos eső tarolja le az országot vasárnap: kiderült, hol lesz a legkeményebb

Ónos eső tarolja le az országot vasárnap: kiderült, hol lesz a legkeményebb

agrarszektor.hu
Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém vármegye területére vasárnapra a HungaroMet Nonprofit Zrt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, a Dunántúlon - az Alpokalja és a Dunántúl keleti részének kivételével - vasárnap késő estig átmenetileg előfordulhat 0,1-0,5 milliméter ónos eső, de a Bakony magasabb részein tartósabb, egy millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső eshet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ezért Veszprém vármegye területére vasárnapra másodfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső veszélye miatt, a Dunántúl többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A HungaroMet előrejelzése szerint szombaton északnyugaton jelentős mennyiségű eső eshet, vasárnap reggelig az északnyugati országrészben a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 15-25 millimétert. Vasárnap viharos széllel tér vissza a tél. A hajnali óráktól kezdődően nyugat, északnyugat felől terjeszkedve a Dunántúlon az esőt, ónos esőt egyre nagyobb területen váltja fel gyengülő havazás. A késő esti órákban helyenként a Duna-Tisza közén is előfordulhat kisebb havazás.

EZ IS ÉRDEKELHET

A lehulló hó mennyisége dél, délnyugat felé haladva növekszik, délnyugaton helyenként a 3-5 centimétert is elérheti. A korábban lehullott csapadék is fokozatosan lefagy. A Dunántúl északnyugati részén, illetve a Balaton környezetében a legerősebb széllökések a délelőttől kezdődően, estétől az ország északkeleti részén is elérhetik az óránkénti 70-80 kilométert észak, északnyugati irányból, de a Bakonyban ennél nagyobb, óránkénti 80-90 kilométeres széllökés is lehet. A viharossá fokozódó szél néhol hordhatja a havat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?