Február 28-án lejár a határidő: ezt még sok magyarnak el kell intéznie itthon

Február 28-án lejár a határidő: ezt még sok magyarnak el kell intéznie itthon

agrarszektor.hu
Fontos határidőre hívta fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét. Mint írták, ezeknek a személyeknek és vállalkozásoknak a tevékenységüket (évente) február 28-ig kell önállóan bejelenteniük a Nébih honlapján elérhető szemlebejelentő lapon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az éves bejelentőlap a tárgyévre vonatkozó ügyfél- és tevékenységadatok frissítésére szolgál. A korábban már nyilvántartásba vett, C.A.C. ültetvényekről az 5079. sz. nyomtatványt a hatóság személyre szabottan küldi meg az ügyfeleknek - olvasható a Nébih oldalán.

Űrlapok letöltése: Az űrlapok letölthetőek az alábbi linkről. A felületen a Kertészeti Szaporítóanyag Felügyelet-en belül a Szőlő- Gyümölcs, majd a Gyümölcs szaporítóanyag termesztési és forgalomba hozatali tevékenység szemlebejelentés-t kell kiválasztani.

Elektronikus beküldés: A cégek és az egyéni vállalkozók elektronikusan intézhetik a beküldést. Ehhez a kitöltött és aláírt űrlapok szkennelése vagy fotózása szükséges, melyet az alábbi felületen az űrlapok becsatolásával tudnak megküldeni az alábbiak szerint. Az ügyfélkapus azonosítás után, a felugró felületen (miután a cégek kipipálták a cégkapus beküldés négyzetet), a következő beállításokat kell kiválasztani:

TÉMACSOPORT: Kertészeti szaporítóanyag
ÜGYTÍPUS: Gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő vagy C.A.C. Gyümölcs szaporítóalapanyag termő állományok éves bejelentése (5079-es) vagy Új C.A.C. Gyümölcs szaporítóalapanyag termő állomány (kijelölt fa/ültetvény) bejelentése (5077-es)
CÍMZETT: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal e-Papír

Postai beküldés: Az elektronikus ügyintézésre nem kötelezett természetes személyek (őstermelők) a kitöltött és aláírt űrlapokat postai úton is megküldhetik a megadott határidőig. A cím: Nébih 1525 Budapest, Pf.: 30.-MGEI KSZFO.

A gyümölcs szaporítóanyag termesztési és forgalmazási tevékenységet végző ügyfelek új gyümölcs származási igazolvány tömb és gyümölcsfaiskolai szaporításokról szóló nyilvántartási lap tömb igényüket ügyfélkapun/cégkapun keresztül, a megfelelő ügytípus kiválasztásával vagy az szgy-szap@nebih.gov.hu e-mail címen jelezhetik. További kérdés esetén az mgei@nebih.gov.hu email címen kérhető segítség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?