Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.30. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.30. kedd

agrarszektor.hu
Ma is folytatódik a túlnyomóan derült, napos, száraz idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.04.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.04.30.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.04.30.) napon.

2024.04.30. kedd: Ma is folytatódik a túlnyomóan derült, napos, száraz idő. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, helyenként a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 27 fok között várható.
Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.05.01 szerda: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A késő délutáni, esti órákban főleg a délnyugati országrész fölé vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek, és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ha így megy tovább, 10 éven belül eltűnhet a magyar zöldségtermelés

Az enyhe tél, a késő tavaszi fagyok, a nyári aszályos időszakok és az azokat megszakító özönvízszerű esőzések, és úgy általában az egyenlőtlen csapadékeloszlás nem segíti a kertészeti ágazatot. Ezeknek a káros hatásoknak a csökkentésére, kivédésére vannak módszerek, ám azoknak költségvonzata is van, ami megjelenik a termés árában. Az éghajlatváltozás magyar mezőgazdaságra gyakorolt hatásáról szó lesz az AgroFuture 2024 Konferencián is május 23-án Kecskeméten, ahova most még tudsz jelentkezni!
 

Így vásárolnak húst a magyarok: szomorú, ami a boltokban történik itthon

A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít. A sertésállomány folyamatosan csökken Európában, ezért nem várhatjuk, hogy drasztikusan csökken a sertés ára. Ezek a külső tényezők biztosan nem fogják segíteni az évünket - mondta Benkő András, a Kaiser Food Kereskedelmi és Marketing Igazgatója az Agrárszektornak adott interjújában. A szakember kifejtette azt is, hogy a fogyasztás nemcsak csökkent, hanem valamelyest át is alakult, ami szintén megnehezíti az élelmiszeripari cégek életét. A munkaerő-problémákkal kapcsolatban pedig kiemelte: nem biztos, hogy az emberek legnagyobb vágya, hogy hidegben, nedves környezetben álljanak egy gépsor mellett, az automatizáció lenne a megoldás. Az élelmiszeripar további problémáival kiemelten foglalkozunk az AgroFood konferencián, melyre még nem késő jelentkezni.

Vetés a kertben: itt a lista, ezekre jobb, ha figyelsz, sok múlhat rajta

A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet - akkor a tél alá vetést alkalmazzuk. A tavasz utáni, nyári vetések lényege, hogy ha időbeli eltolással, ütemezetten vetünk, akkor főleg a rövid tenyészidőjű növényekből nem egyszerre lesz sok termésünk, hanem folyamatosan kevesebb, ami ideális a konyhai felhasználást tekintve. Hiszen így nincs dömping, nincs egyszerre olyan sok betakarítani való, hogy ne tudnánk mit kezdeni az egyszerre jelentkező nagy mennyiségű terménnyel.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókkal úsznak be a magyarok a saját bankjaiknál: sokan nem is sejtik, mennyi pénzt veszítenek így

Nemrég szokatlanul magas kamatot fizető, új szolgáltatással hívta fel magára a figyelmet a Revolut egy napi kamatozású megtakarítási számlával. Az elsőként éppen Magyarországon elérhetővé tett termék azonban csak az online bank életében jelent újdonságot, ugyanis a hagyományos bankok többsége már régóta rendelkezik a szóban forgó számlához nagyon hasonló konstrukcióval. Az alábbiakban azt fogjuk áttekinteni, hogy a Revolut ajánlata mennyire számít vonzónak a többiekhez képest, illetve megnézzük azt is, hogy egyáltalán miért érheti meg egy ilyen számlának a fenntartása.

Imádják a magyarok ezeket a strandokat: íme 4+1 hely, ahová kutyánkat is magunkkal vihetjük fürdőzni

Egyre több kutyabarát fürdőhely kerül fel a térképre. Ez is azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű szolgáltatások iránt, illetve a helyi vállalkozók is szívesen nyitnak a kutyás vendégek felé, mely jó hatással van a forgalomra és a település turizmusára is. Persze nagyon nem mindegy, hogyan látogatjuk meg ezeket a strandokat, nem csak nekünk, kutyánknak is fel kell készülni egy ilyen kirándulásra. Mit tegyen meg a gazdi? Mire számíthat a kutyus? Óvári Andrást, a Vigyél Haza Alapítvány alapítóját és Skanecz Tamást, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület munkatársát kérdeztük a témával kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?