Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.01. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.01. szerda

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, de az Alpokalján több lehet a felhő - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.05.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.05.01.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.05.01.) napon.

2024.05.01. szerda: A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, de az Alpokalján több lehet a felhő. Csapadék késő délutánig nem valószínű, utána a délnyugati, nyugati megyékben előfordulhat zápor, néhol zivatar. A délkeleti, keleti szelet több helyen kísérik erős lökések.

A hőmérséklet délután 22, 27, késő este 15, 20 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.05.02 csütörtök: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Hazánk nyugati, délnyugati felén-kétharmadán több helyen előfordul záporeső, zivatar, helyenként intenzív csapadékhullás is előfordulhat. Északkeleten kisebb a csapadék esélye. A délkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, ennél hidegebb az Északi-középhegység völgyeiben lehet. A maximum 18 és 26 fok között alakul, a hűvösebb idő a tartósabban csapadékos tájakon lesz.

Friss híreink:

Ömlik külföldre ez a hús: kiderült, miért nem itthon adják el a magyarok

A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből, pedig rendkívül egészséges húsféléről van szó. Ráadásul két anyanyúl és egy bak ellát egy családot, maximum napi fél óra munkával. Ha pedig valaki saját magának neveli a nyulakat, egy kilogramm húst körülbelül 1000 forintból tud előállítani. Kérdés, hogy akkor vajon miért nem esszük? Kiderül az alábbi cikkünkből.

Ha így megy tovább, 10 éven belül eltűnhet a magyar zöldségtermelés

Az enyhe tél, a késő tavaszi fagyok, a nyári aszályos időszakok és az azokat megszakító özönvízszerű esőzések, és úgy általában az egyenlőtlen csapadékeloszlás nem segíti a kertészeti ágazatot. Ezeknek a káros hatásoknak a csökkentésére, kivédésére vannak módszerek, ám azoknak költségvonzata is van, ami megjelenik a termés árában. Az éghajlatváltozás magyar mezőgazdaságra gyakorolt hatásáról szó lesz az AgroFuture 2024 Konferencián is május 23-án Kecskeméten, ahova most még tudsz jelentkezni!
 

Így vásárolnak húst a magyarok: szomorú, ami a boltokban történik itthon

A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít. A sertésállomány folyamatosan csökken Európában, ezért nem várhatjuk, hogy drasztikusan csökken a sertés ára. Ezek a külső tényezők biztosan nem fogják segíteni az évünket - mondta Benkő András, a Kaiser Food Kereskedelmi és Marketing Igazgatója az Agrárszektornak adott interjújában. A szakember kifejtette azt is, hogy a fogyasztás nemcsak csökkent, hanem valamelyest át is alakult, ami szintén megnehezíti az élelmiszeripari cégek életét. A munkaerő-problémákkal kapcsolatban pedig kiemelte: nem biztos, hogy az emberek legnagyobb vágya, hogy hidegben, nedves környezetben álljanak egy gépsor mellett, az automatizáció lenne a megoldás. Az élelmiszeripar további problémáival kiemelten foglalkozunk az AgroFood konferencián, melyre még nem késő jelentkezni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Húzós időszak vár a magyar családiház-tulajokra: keményen fizethet, akinek ilyen tető van a feje fölött

Május 1-jével veszi kezdetét a hazai viharszezon, az év azon szakasza, amelyben a legnagyobb eséllyel fordulnak elő különösen heves viharok. Az augusztus 31-ig tartó időszakban évente sok tízezer, egy-egy különösen viharos évben akár a 100 ezret is meghaladó számú viharkár keletkezik a hazai biztosítók adatai alapján. Az alábbiakban bemutatjuk, melyek voltak az elmúlt évek legsúlyosabb viharidőszakai, melyek a leggyakoribb és a legdrágább viharkárok, valamint kitérünk arra is, hogy mit tehetünk ezek megelőzése érdekében.  

Kalandra fel! 7 bakancslistás vidéki kalandpark, amit vétek lenne kihagyni

Május elseje jó alkalom arra, hogy szeretteinkkel legyünk, és önfeledten kikapcsolódhassunk. A jó időjárásnak köszönhetően szerencsére már rengeteg kalandpark megnyitotta kapuit szerte az országban. A legtöbb helyen izgalmas kötélpályák, lengőhidak, csúszdapályák, tanösvények, erdei labirintus, íjászat, ládaépítés, rodeó bika, paintball, quadpálya, légvárak, csúszdák várják az érdeklődőket. A hazai kalandparkok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek idehaza, a legtöbb helyen extrém helyzetekben is kipróbálhatjuk már magunkat anélkül, hogy valós veszélybe kerülnétek közben. Az elszálló infláció ugyanakkor komoly kihívás elé állította a kalandparkokat is. Az általunk megérdezett  parkok közül, van olyan, ahol idén átlagosan 10 százalékkal nőnek az árak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?