Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.04. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.04. kedd

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.06.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.06.04.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.06.04.) napon.

2024.06.04. kedd: A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de némileg hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2024.06.05 szerda: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet délután 24 és 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Véget ért egy korszak? Már nem a kukorica a magyar földek sztárja?

Rossz idők járnak a magyar kukoricatermesztésre: a növénykultúránál, ami hosszú ideig megingathatatlannak tűnt a trónján, 2022 óta komoly visszaesés tapasztalható. A két évvel ezelőtti, történelmi aszály hatására nemcsak a 2023-as évben csökkent a növény vetésterülete, de - nem kis részben - a hosszú időn keresztül az alacsony felvásárlási árak miatt idén még kisebb területen vetettek kukoricát a magyar gazdák. Az Agrárszektor ezért annak járt utána, hogy azok a termelők, akik továbbra is kitartanak a növény mellett, hogy látják az idei vetéseket, milyen állapotban vannak náluk az állományok, és mire számítanak a továbbiakban.

Betett az ukrán baromfi? Esett a Master Good eredménye 2023-ban

Nem ment jól a 2023-as év a két nagy magyar baromfis cégnek, tavaly ugyanis a Master Good és a Gallicoop adózott eredménye is csökkent 2022-höz képest úgy, hogy közben a belföldi értékesítésből származó nettó árbevételük nőtt. Hiába csökkentek tehát az energia- és takarmányárak, a madárinfluenza és az uniós, valamint hazai piacokat is letaroló ukrán áru komoly gondokat okoz az ágazati szereplőknek. Mindezen problémák ellenére a Taravisnak sikerült jó évet zárnia, és ha minimálisan is, de növekedni tudtak a cég eredményei. 

Egyre többen használnak ilyen szert a kertjükben itthon is: te kipróbálnád?

A biostimulátorok és növénykondicionálók egyre gyakrabban alkalmazott készítmények a kertészeti üzemi termesztésben, de sokan már a kiskertekben is bevetik őket. Ezek a készítmények képesek a növények stresszfaktorokkal kapcsolatos ellenálló képességét fokozni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Új korszak kezdődhet a hazai ingatlanpiacon? Durván ráfizethet, aki így bérel lakást 2024-ben

Az albérletben élők számára örök dilemma, hogy abból a pénzből, amelyet bérleti díjra kiadnak, akár hitelt is fizethetnének. Valójában azonban nem lehet kijelenteni, hogy egy átlagos bérleti díjat kifizetve a bankban - feltéve, hogy önerővel is rendelkezünk - meg tudnánk vásárolni egy lakást az adott városban. A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy a főváros egyes kerületeiben, illetve a megyeszékhelyeken milyen helyzetben vannak a bérlők - tudnának-e valóban ingatlant vásárolni a jelenlegi átlagos bérleti díjak összegét kifizetve törlesztőként. Amíg a bérleti díjak emelkedése lassult, a fővárosban meg is állt, addig a hitelpiacon is kedvezőbb helyzetbe kerültek az ingatlanvásárlók. 

Megtaláltuk álmaink fürdőjét: itt még 2000 Ft alatt csobbanhatsz 2024-ben

Egyelőre nehéz elhinni, de csütörtöktől már igazi strandidőre van kilátás, 30 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi már nagyon vártuk, mikortól teríthetjük le a pokrócainkat a vidéki strandok medencéi mellett. De hol mindenhol csobbanhatunk, ha végre kisüt a nap? Milyen jegyárakra készülhetünk? - Vidéki strandok üzemeltetőit kérdeztük.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?