Éjjel-nappal zajlanak az árvízvédelmi munkálatok

Éjjel-nappal zajlanak az árvízvédelmi munkálatok

agrarszektor.hu
A magyarországi folyókon 826 kilométeren zajlik árvízi védekezés, a Duna ezekben az órákban tetőzik Budapestnél az alsó rakpart szintje körüli vagy azt kissé meghaladó vízállással - tudatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI-vel közleményben szombaton.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Duna német és osztrák részvízgyűjtőin pénteken sem hullott számottevő eső. A legfrissebb előrejelzés vasárnaptól mutat újra csapadékosabb időjárást, azonban ez a jelenlegi árhullám levonulását jelentősen nem befolyásolja. A német, osztrák, illetve szlovák mérések és előrejelzések továbbra is nagyon lassú apadást mutatnak a Dunán.

Ma tetőzött árhullám az fővárosban

A nagybajcsi kettős tetőzést követően a vártnál lassabban, de apadásnak indult a Duna a felső, szigetközi szakaszon. Budapesten szombaton várható tetőzés, a többi itthoni szakaszon az elsőfokú szintet megközelítő tetőzés várható. A főváros feletti szakaszokon a lassú apadás miatt tartósan első fok körül maradnak a vízállások.

Az árhullám tartóssága miatt fokozott figyelmet kell fordítani az árvízvédelmi töltéseken esetlegesen előforduló jelenségek felderítésére. Az árvíz apadásánál is kiemelten fontos szakképzett vízügyes szakemberek jelenléte, a gátak egy ilyen hosszan elnyúló tetőzésnél átnedvesedhetnek. A szakemberek folytatják az árvízvédelmi munkálatokat a Rába, a Mura, a Dráva és a Tarna érintett szakaszain - közölte az OVF.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?