Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.19. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.19. szerda

agrarszektor.hu
Napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.06.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.06.19.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.06.19.) napon.

2024.06.19. szerda: Napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul.
Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Figyeljünk a folyadékpótlásra! Továbbá egyre erősebb az UV sugárzás, ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos a világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselése, és a megfelelő faktorszámú naptej használata.

A következő napon várható időjárás

2024.06.20 csütörtök: Sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel, majd egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhőzettel. Csapadék általában nem valószínű, de nyugaton és északkeleten nem kizárt egy-egy futó zápor. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A délutáni órákban 26, 36 fokot mérhetünk, északkeleten az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

200 milliárd keresi gazdáját - a nagyvállalatok ráugranak a lehetőségre

Míg a kevésbé stabil, a tavalyi év nehézségei által megtépázott élelmiszeripari cégek kétszer is meggondolják, hogy éljenek-e a most megnyíló pályázati lehetőségekkel, addig a tőkeerősebb, jobb állóképességű, nem utolsósorban nagyobb cégek szinte mindannyian ráugranak a lehetőségre. Az igazán nagyoknak vonzó csomag talán nem is véletlen: ők azok, akikről el lehet hinni, hogy a banki finanszírozás bevonását megoldják és sikerrel meg tudnak valósítani nagyszabású beruházásokat, ráadásul az irányító hatóság vélhetően el akarta kerülni azt is, hogy néhány hónapja létrejött, nullás cégek pályázatai zavarják meg a lebonyolítást. A tét 200 milliárd forint, ebből 150 jut a nagyokra, akik egy projektre akár 5 milliárdot is kaphatnak. Információink szerint ők nem is szeretnének lemaradni, várhatóan ebben a körben túljelentkezés lesz a megnyíló forrásokért.

Tudhatnak valamit a szlovén termelők: nagyon pörög ez az ágazat

Szlovénia nem a mezőgazdaságáról híres, csak a népesség 6%-a él meg belőle. Az ország területének körülbelül 15%-a áll művelés alatt, viszont a lakosság élelmiszerigényének 84%-a belföldről elégíthető ki. Ugyanakkor bizonyos dolgok mellett nem mehetünk el szó nélkül: ilyen például a borágazatuk. Beszédes adat például, hogy a bortermelés mintegy 70 százaléka minőségi bor. A világ legöregebb ismert szőlőtőkéje is itt található, így még egy rekorddal is büszkélkedhet az ország. Főként olaszrizling, chardonnay, tramini, sauvingon blanc, pinot blanc és furmint kerül a palackokba.

Bejöhet a gazdák számítása? Ezzel a növénnyel nagyot lehet szakítani idén

Továbbra is erős a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, a tavalyi évhez képest minimálisan, 2 százalékkal csökkent csak a növény vetésterülete, amely a szakértők előzetes becslésénél végül jóval nagyobb lett. Az állományok mostanra csillagbimbós állapotban vannak, és egyelőre a károsítókkal se volt komolyabb baja a termelőknek. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szerint idáig minden rendben ment, és ha a szezon végéig kitart a kedvező időjárás, 2024 még akár jó éve is lehet a napraforgónak Magyarországon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elképesztő, milyen lakásokban él a fővárosi elit: ezért fizetnek 3 milliót négyzetméterenként

Történelmi rekordra ért az új építésű lakások ára  Budapesten, jelenleg négyzetméterenként 1 millió 564 ezer forintot kell kicsengetnie annak, aki a fővárosban venne új otthont magának. A legdurvább emelkedés a budai oldalon volt tapasztalható az elmúlt negyedévben, ahol már a 2 millió forintot közelíti a fajlagos átlagár. A városrészek szerinti bontásban pedig jól látható, hogy már akadnak olyan kerületek, amelyekben a 3 millió forintot nyalogatja alulról az átlagos négyzetméterár.

Te hallottál már erről? Sokszázezer magyar nyugdíjasnak jár ez az életmentő szolgáltatás, ráadásul ingyen

A Gondosóra program egy életmentő szolgáltatás az idősek számára, amely Magyarország Kormánya által indított, ingyenesen igénybe vehető és havidíjmentes. Felkerestük a sajtóosztályt, hogy jobban megismerjük a programot, és válaszokat kapjunk arra, hogyan működik a jelzőkészülékes segítségnyújtás, milyen helyzetekben valósul meg, és mennyire terjedt el vidéken.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?