Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.22. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.22. szombat

agrarszektor.hu
Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.06.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.06.22.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.06.22.) napon.

2024.06.22. szombat: Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Többfelé várható zápor, zivatar, majd délután a csapadéktevékenység súlypontja az ország keleti felére húzódik át. Arrafelé több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. A szél északira, északnyugatira fordul, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek.

Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb.
Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A megnövekedett reakcióidő miatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.06.23 vasárnap: Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Főleg hazánk délkeleti felén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott, illetve egy összeáramlási zóna mentén a középső országrészben alakulnak ki záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet maximuma 27 és 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Hihetetlen, de igaz: ennyiért veszik most a meggyet az élelmes magyarok

Az enyhe tél és a korai tavasz beköszönte miatt a meggy virágzása is lezajlott szinte az egész országban nagyobbrészt március végén, így napjainkban már javában zajlik a meggyszezon. A piacokon és boltokon kívül, hazánkban számos \'\'Szedd-Magad\'\' meggyültetvény található, ahol lényegesen olcsóbban, 400-500 forintért juthatunk meggyhez, ez az ár napjainkban a boltok és piacok polcain 900 és 1500 forint között mozog.

Ez kemény: egyre több ilyen fokhagymát árulhatnak a magyar boltokban

Elképesztő mennyiségű holland fokhagyma áramlott be 2023-ban Magyarországra, ráadásul mindez valószínűleg kínai áru volt - tájékoztatta az Agrárszektort a FruitVeb. Kiemelték, tavaly 3000 tonnára nőtt Magyarország fokhagyma behozatala, ami 500 tonnával haladja meg a 2022-es import mennyiségét. Az éves termésmennyiség itthon 7000 tonna körüli, amihez 3000 tonna behozott áru társul, a hazai termés tehát nem fedezi a magyarországi igényeket. A szervezettől megtudtuk többek között azt is, hogy nagy a különbség a magyar és a kínai áru között, a Keletről érkezett fokhagymához képest ugyanis a hazai termék sokkal intenzívebb aromavilággal, megszokott ízzel, magasabb illóolajtartalommal rendelkezik.

Tönkrevághatja a magyar sertéspiacot is Kína keménykedése

Könnyen előfordulhat, hogy a történelem ismétli önmagát, és a Kína által lebegtetett sertésexport-korlátozás hasonló csapást mér az uniós piacra, azon belül Magyarországra is, mint az egy évtizede, Oroszország által bejelentett tilalom. Mint ismert, akkor a sertéspestisre hivatkozva, valójában nyilvánvaló politikai keménykedés miatt Putyin megálljt parancsolt az uniós sertéshúsnak. A lépés nyomán hatalmas készletek ragadtak be az EU-s exportőröknél, amelyek rövid idő alatt dömpingáron vezették le azokat többek között a keleti tagállamokban, így Magyarországon is. A piaci károk jelentősek voltak, és most könnyen megismétlődhetnek: ha Kína a tilalom mellett dönt, az oda szánt készletek a magyar piacot lephetik el – megkérdőjelezve ezzel a hazai sertéságazat elmúlt egy-két évben mutatott megerősödését.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a klíma-titok: minek a drága légkondi, ezzel az eszközzel is brutálisan lehűtheted a lakást

Miközben belépű szintű mobil klímákat már 70-100 ezer forintért lehet venni Magyarországon, addig a középkategóriás gépekért inkább 100-150 ezer forintot kell kicsengetni. Viszont, ha jön a nagy meleg, akkor meglódul a kereslet is, és a legnagyobb hazai elektronikai kereskedők erős évet is várnak a 2024-estől. Nem mindig fair persze a mobil klímát a klasszikus oldalfai klímával összehasonlítani, de a könnyű beszerelés, és a sokkal olcsóbb ár azért a javára szól. Na meg az is, hogyha valakinek tényleg csak a legforróbb napokra, hetekre van szüksége megfelelő lakáshűtésre, akkor így azért olcsóbban kijön. A mobil klímák hazai piacáról, az árakról, a keresletről és a legfontosabb tudnivalókról szakértőkkel beszélgettünk.

Kilőttek az árak: ennyibe kerül egy esküvő 2024-ben Magyarországon

Az esküvői szolgáltatások piaca mindig is az egyik legdinamikusabban változó terület volt, ahol a gazdasági ingadozások közvetlenül érintik a szolgáltatókat és az ügyfeleket egyaránt. A 2024-es év különösen kihívásokkal teli: a költségek emelkedése és a házasságkötések számának csökkenése jelentős nyomást helyezett a szektorra. Ebben a környezetben felkerestünk az esküvői szolgáltatókat, hogy megosszák velünk tapasztalataikat és stratégiáikat. A válaszok sokszínűek voltak, de egy közös téma kirajzolódott: a minőség és az érték továbbra is kulcsfontosságú a párok számára, és a szolgáltatóknak alkalmazkodniuk kell, miközben megőrzik az integritásukat egy egyre versenyképesebb piacon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?