Ömlik az import barack a lengyelekhez: erre kényszerülnek a termelők

Ömlik az import barack a lengyelekhez: erre kényszerülnek a termelők

agrarszektor.hu
A nagy mennyiségben beáramló import nyomja lefelé az őszibarack és a nektarin árát a lengyel nagybani piacokon. Az országban nemrég kezdődött meg a csonthéjas gyümölcsök szezonja, azóta folyamatos árengedmények figyelhetők meg, mivel bőséges kínálat jellemzi a piacot, elsősorban a nagy volumenben érkező import miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A csonthéjasok piacán teljesen eltérően alakul a kajszi és az őszibarack ára: míg a kajszinál ismét a június eleji szezonkezdetnek megfelelő 8-12 PLN/kg (730-1100 Ft/kg) szintre erősödött vissza a nagybani ár, addig az őszibaracknál és a nektarinnál tovább folytatódik az árcsökkenés. Június 21-én a lengyel nagybani piacokon az őszibaracknál a 4-7 PLN/kg (365-640 Ft/kg), nektarinnál pedig az 5,5-7 PLN/kg (505-640 Ft/kg) ártartomány volt jellemző. A kajszi ára nagyjából megfelel a tavalyi év azonos időszakában uralkodó árszintnek, viszont az őszibarack és a nektarin árszintje jóval alacsonyabb az előző évinél - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 28. 11:29