Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.25. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.25. kedd

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.06.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.06.25.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.06.25.) napon.

2024.06.25. kedd: Általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és előbb a déli országrészben valószínű zápor, zivatar, miközben nő a számosságuk. Néhol felhőszakadás is előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.06.26 szerda: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharossá is fokozódhat. A csúcshőmérséklet 24 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Friss híreink:

Itatóspapírrá tenné a magyar gazdák földjét a Nestlé

Jövőre az alapanyag-beszerzés 20, az évtized végére már 50 százalékát a regeneratív talajművelésből származó tételekkel biztosítaná a Nestlé büki Purina állateledel-gyára számára, a vállalást pedig szeretnék magyarországi termelőkkel együttműködve elérni. Az átállás ugyanakkor a talajmegújító gazdálkodásra korántsem zökkenőmentes még a cég és a gazdák által közösen folytatott LENS program keretében sem. A cél ugyanakkor mindenképpen világos: a kezdeti nehézségeket leküzdő termelők egy teljesen új, számos előnyt biztosító gazdálkodási formát alakíthatnak ki, a vállalat pedig kőbe vésett számait is szívesebben valósítaná meg a környékbeli gazdákra alapozva. Az Agrárszektor a büki gyárat ellátó gazdáknál és a Nestlénél járt.

Ezt a halat veszi most a legtöbb magyar itthon: de mi történt a ponttyal?

Jelenleg a hazai haltermelést stagnáló állapot jellemzi - fogalmazott az Agrárszektornak Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tagja, az  Aranyponty Zrt. vezérigazgatója. Míg a tógazdasági haltermelés esetében nincsenek kiugró számok, addig az intenzív haltenyésztés mértéke évről évre növekszik, ennek ellenére az európai halfogyasztás 20-22 kilogrammos átlagának csak egyharmadát, mintegy 6,3 kilogrammnyi halat fogyasztunk Magyarországon évente fejenként. A legtöbb halat Japánban fogyasztják, ott egy ember körülbelül 70 kilogramm halat eszik meg évente.

Ezzel sokat kockáztatnak a gazdák: fontos lenne, mégse törődnek vele

Napjainkban még mindig kevesen ismerik el, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az erdők a mezőgazdaság megfelelő és hosszútávon fenntartható működésében. Csak néhány, az egyébként sem elhanyagolható, pozitív hozadékok közül. A mezővédő erdősávok számos madár, emlős és beporzó rovar számára nyújtanak élőhelyet, amelyek közvetve hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés sikeréhez. A fasorok, erdők telepítésével megelőzhető a talajerózió és a defláció. Megköthető a talaj, szabályozható a vízgazdálkodás, befolyásolható a helyi klíma és elősegíthető a légköri szén-dioxid megkötése.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Érik a Pepco trónfosztása: új vetélytárs tűnt fel a semmiből, a nyakában lihegnek a régi riválisok is

A Pepco 2015 óta van jelen a magyar iparcikkes boltok piacán, azóta már közel 250 üzletet nyitott, több mint 2000 alkalmazottja van. Az évek során rengeteg kihívója akadt, akik szintén szerettek volna egy szeletet a vegyes háztartási cikk/ruházat kereskedelmi tortájából. A KiK jutott a legközelebb az évek során ahhoz, hogy megszorongassa a Pepcót, adózás utáni eredményben már sikerült is lehagynia, nettó árbevételt tekintve viszont még jócskán elmarad a nagy riválistól. A TEDi is szépen jön fel, három év alatt már 20 boltot nyitott és ebbe a versenybe szállt be idén új kihívóként a Primark. A Pénzcentrum friss elemzésében megvizsgáltuk, a legújabb üzleti évről szóló beszámolóik szerint melyik cég hogyan teljesített, növekedett, és hogy mennyire fizeti meg az alkalmazottait.

Itt az újabb uniós mesterterv: így futtatnák fel a vidéki Magyarországot

Az Európai Bizottság új iránymutatásokat fogalmazott meg az agrár- és erdészeti ágazatokban, valamint a vidéki területeken az állami támogatásokkal kapcsolatban. A HelloVidék birtokába került dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett ezek összeegyeztethetők az unió belső piacával. A támogatási kategóriák között szerepel többek között a fiatal gazdák induló támogatása, az agrár-környezetvédelmi és állatjóléti kötelezettségvállalások finanszírozása, valamint a válság- és kockázatkezelési intézkedések, mint például a természeti katasztrófák okozta károk kompenzálása. Az erdészeti ágazat esetében a támogatások kiterjednének az erdőterületek fejlesztésére, az ökoszisztémák ellenálló képességének növelésére, valamint az invazív fajok elleni védekezésre. Az iránymutatások részletesen tárgyalják a támogatási programok időtartamát, értékelését és monitoringját is, biztosítva ezzel azok átláthatóságát és hatékonyságát.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31