Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.26. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.26. szerda

agrarszektor.hu
Az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.06.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.06.26.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.06.26.) napon.

2024.06.26. szerda: Az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.
Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál kissé melegebb, fülledt idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.

A következő napon várható időjárás

2024.06.27 csütörtök: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 31 fok között várható.

Friss híreink:

Erre rengetegen nem figyelnek nyáron: pedig az állatok élete múlhat rajta

Berobbant a kánikula az országba, sorra dőlnek meg a melegrekordok itthon. A hőség pedig nemcsak minket, embereket, hanem az állatokat is megviselik, éppen ezért ilyenkor kiemelt figyelmet kell rájuk fordítania minden gazdinak és gazdának. A kutyák, macskák mellett a haszonállatokkal is többet kell törődni ilyen időben, hiszen nem tudják rendesen megoldani a hőcserét még szellős időben sem, sokkal nehezebb a hőleadásuk. Lapunk dr. Kertész Péterrel, a MÁOK Pest-megyei Szervezetének elnökével járta körbe azt, hogy hogyan védhetjük meg kedvenceinket a hőségtől és mit tegyünk akkor, ha már bekövetkezett a baj.

Itatóspapírrá tenné a magyar gazdák földjét a Nestlé

Jövőre az alapanyag-beszerzés 20, az évtized végére már 50 százalékát a regeneratív talajművelésből származó tételekkel biztosítaná a Nestlé, amely érinti a büki Purina állateledel-gyárat is, a vállalást pedig szeretnék magyarországi termelőkkel együttműködve elérni. Az átállás ugyanakkor a talajmegújító gazdálkodásra korántsem zökkenőmentes még a cég és a gazdák által közösen folytatott LENS program keretében sem. A cél ugyanakkor mindenképpen világos: a kezdeti nehézségeket leküzdő termelők egy teljesen új, számos előnyt biztosító gazdálkodási formát alakíthatnak ki, a vállalat pedig kőbe vésett számait is szívesebben valósítaná meg a környékbeli gazdákra alapozva. Az Agrárszektor a büki gyárat ellátó gazdáknál és a Nestlénél járt.

Ezt a halat veszi most a legtöbb magyar itthon: de mi történt a ponttyal?

Jelenleg a hazai haltermelést stagnáló állapot jellemzi - fogalmazott az Agrárszektornak Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tagja, az  Aranyponty Zrt. vezérigazgatója. Míg a tógazdasági haltermelés esetében nincsenek kiugró számok, addig az intenzív haltenyésztés mértéke évről évre növekszik, ennek ellenére az európai halfogyasztás 20-22 kilogrammos átlagának csak egyharmadát, mintegy 6,3 kilogrammnyi halat fogyasztunk Magyarországon évente fejenként. A legtöbb halat Japánban fogyasztják, ott egy ember körülbelül 70 kilogramm halat eszik meg évente.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egy vagyont bukik, aki ezt benézi: önként sétál csapdába rengeteg magyar lakásvásárló 2024-ben

A túlárazott albérletek és a millió feletti négyzetméteráron kínált eladó lakások között böngészve találkozhatunk egy-egy alacsonyabb árú ajánlattal is. Ezekben a hirdetésekben olyan kulcsszavak hangzanak el például, mint az önkormányzati bérleti jog vagy az örökbérlet. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire szürke zónásak a fél áron gazdát cserélő lakások. A Pénzcentrum az önkormányzati lakásállomány helyzetét és a kapcsolódó adás-vételeket vizsgálta, illetve utánajártunk, hogy milyen kiskapuk vannak, ha a kiszemelt ingatlan önkormányzati tulajdonú.

Kerékpárt adhatnak ezek a cégek a dolgozóknak és családjuknak: mutatjuk, miért és hogyan

2022 januárjától a munkáltatók adómentesen biztosíthatnak kerékpárokat dolgozóiknak és családtagjaiknak magánhasználatra, amelyek továbbra is a cég tulajdonában maradnak. A cafeteria rendszeren belül bérelhető kerékpárok népszerűsége változó a vállalatok körében, míg a vásárlási lehetőség csak piaci áron érhető el. Szakértők és vállalkozások osztották meg tapasztalataikat: egyes cégeknél jól működik a program, míg másutt kevésbé terjedt el. A Siemens Zrt. és a HelloVelo is pozitív visszajelzésekről számolt be, kiemelve a fenntarthatóságot és az egészséges életmód támogatását, amelyeket ezek az adómentes juttatások nyújtanak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31