Beindult a szezon: őrület, mennyibe kerül a paprika a lengyeleknél

Beindult a szezon: őrület, mennyibe kerül a paprika a lengyeleknél

agrarszektor.hu
Lengyelországban megkezdődött a piros és a sárga paprika szezonja. Ezek a zöld paprikához hasonlóan a tavalyinál bő egy héttel korábban jelentek meg a piacokon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lengyelországban a tél végi és kora tavaszi meleg időjárás felgyorsította a belföldi gyümölcs- és zöldségállományok fejlődését, így a paprika betakarítása is megindult. A zöld színű kaliforniai paprika szezonja már korábban, június első hetében megkezdődött, és most az üvegházakban termelt piros és sárga paprika szezonja is kezdetét vette - írta meg a FruitVeB.

Bár még csak most kerültek piacra az első tételek, ezért számottevő volumenről nem beszélhetünk, de az már most látszik, hogy a kínálat jóval nagyobb lesz, mint a kifejezetten hideg tavasszal küzdő 2023-as évben. Ennek megfelelően a piros és sárga paprika idei bemutatkozó nagybani árai is alacsonyabbak a tavalyiaknál: a nagybani piac helyétől és az áru minőségétől függően 4 és 8 PLN/kg (370-735 Ft/kg) között mozognak, míg az előző évben a 6-8 PLN/kg (550-735 Ft/kg) közötti sávból indultak. A piros és sárga paprika kiskereskedelmi ára a 9-12 PLN/kg (830-1100 Ft/kg) közötti tartományban mozog. Egy évvel korábban ilyenkor belföldi áru piros paprikából még nem volt elérhető.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01