Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.27. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.27. csütörtök

agrarszektor.hu
A fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.06.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.06.27.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.06.27.) napon.

2024.06.27. csütörtök: A fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak. Többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket főként felhőszakadás kísérhet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek. A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.
Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál kissé melegebb, fülledt idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.

A következő napon várható időjárás

2024.06.28 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. A Dunántúlon kevesebb helyen, máshol szórványosan valószínű zápor, zivatar. Estétől mindenütt csökken a csapadék hajlam. Zivatar térségében átmenetileg megerősödhet a szél. Délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Bejutottak a károsítók Magyarországra is: bírságot kap, aki nem jelenti őket

Sokan nem is tudják, de számtalan olyan inváziós faj, kártevő került be feltehetőleg fertőzött rakománnyal Magyarországra, amely azóta komoly pusztítást végez itthon - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). Ezért is figyelmeztetnek mindenkit arra, hogy az EU-n kívülről semmilyen növényt, zöldséget vagy gyümölcsöt ne hozzon be az országba, ha a határállomáson azonban mégis gyanús árut találnak az ellenőrök, megsemmisítés lehet a vége. Kiemelték, ha valaki mégis zárlati károsítót vagy az általa okozott tünetet észlel, azonnal intézkednie kell a felszámolásával kapcsolatba, ha ennek nem tesz eleget, 15.000-1.000.000 forint közötti összegű növényvédelmi bírság szabható ki rá.

Az első év, amikor díjaztuk az agrárium legjobbjait: ez történt 2015-ben

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, akkor még csak három kategóriában, ami azóta tízre bővült. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték tíz éve a Portfolio Agrárdíjakat.

Erre rengetegen nem figyelnek nyáron: pedig az állatok élete múlhat rajta

Berobbant a kánikula az országba, sorra dőlnek meg a melegrekordok itthon. A hőség pedig nemcsak minket, embereket, hanem az állatokat is megviselik, éppen ezért ilyenkor kiemelt figyelmet kell rájuk fordítania minden gazdinak és gazdának. A kutyák, macskák mellett a haszonállatokkal is többet kell törődni ilyen időben, hiszen nem tudják rendesen megoldani a hőcserét még szellős időben sem, sokkal nehezebb a hőleadásuk. Lapunk dr. Kertész Péterrel, a MÁOK Pest-megyei Szervezetének elnökével járta körbe azt, hogy hogyan védhetjük meg kedvenceinket a hőségtől és mit tegyünk akkor, ha már bekövetkezett a baj.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Zsírúj autó milliókkal olcsóbban? Nem vicc, tényleg létezik: bárki élhet a kedvezménnyel

Akár több milliós kedvezménnyel is meg lehet vásárolni az autókereskedések tesztautóit, illetve azokat a kocsikat is, amelyek a szalonokban állnak bemutatójárműként. A Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértők szerint ezek piaci megjelenésének intenzitása importőr- és márkafüggő. Halász Bertalan, a JóAutóük.hu vezérigazgatója szerint jelenleg az a trend, hogy a kereskedések minél hamarabb értékesítsék a tesztautókat, mivel most az új autókra is jelentős árkedvezmények vannak. Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője pedig arról beszélt, jellemzően 6000 km futásteljesítmény és maximum 1-2 éves kor alatt már meghirdetik eladásra ezeket az autókat.

Sok vállalkozás nem is tud róla: pedig ezzel az egyszerű módszerrel rengeteget tehetünk az egészségesebb életmódért

2022 januárjától a munkáltatók adómentesen biztosíthatnak kerékpárokat dolgozóiknak és családtagjaiknak magánhasználatra, amelyek továbbra is a cég tulajdonában maradnak. A cafeteria rendszeren belül bérelhető kerékpárok népszerűsége változó a vállalatok körében, míg a vásárlási lehetőség csak piaci áron érhető el. Szakértők és vállalkozások osztották meg tapasztalataikat: egyes cégeknél jól működik a program, míg másutt kevésbé terjedt el. A Siemens Zrt. és a HelloVelo is pozitív visszajelzésekről számolt be, kiemelve a fenntarthatóságot és az egészséges életmód támogatását, amelyeket ezek az adómentes juttatások nyújtanak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01