Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.28. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.28. péntek

agrarszektor.hu
A napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.06.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.06.28.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.06.28.) napon.

2024.06.28. péntek: A napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál kissé melegebb, fülledt idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.

A következő napon várható időjárás

2024.06.29 szombat: Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Északkeleten helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Friss híreink:

Így trükköznek sokan Magyarországon: hiába illegális, mégis bevállalják

A védett fajok kapcsán közismert, hogy azokat veszik oltalom alá, melyek egyedszáma valamilyen - általában emberi tevékenységgel összefüggő - ok miatt csökken, és a faj fennmaradása veszélybe kerül. A kertészeti nemesítéskor létrehozott fajták esetén a védelem teljesen más jellegű: itt a nemesítő és a fajtatulajdonos anyagi érdekeit kell védeni.

Döbbenetes hírek jöttek a mézről itthon: színt vallottak a magyar méhészek

A 2024-es év aligha lesz a magyar méhészek kedvence, bár ezt a megelőző esztendőkről is el lehetett mondani. A jelek szerint azoban idén se tört meg a rossz széria, ami egyrészt az időjárásból, másrészt pedig az európai mézpiac helyzetéből fakadt. 2023 végén sokáig tartó és meleg őszben volt része Magyarországnak, amire aztán enyhe és csapadékos tél jött. A szakemberek elmondása szerint idén lényegében már januárban elkezdődött a méhészeti szezon, a hamar berobbanó, tavaszias időjárás pedig korábban sose látott időszakot eredményzett. Az Agrárszektor által megkérdezett méhészek jelentős eltérésekről számoltak be az egyes mézfajták mennyiségét illetően. Mivel továbbra sincs, vagy csak alig van felvásárlás, a felvásárlói árak pedig továbbra mélyen az önköltségi szint alatt vannak, sokan csökkentik a tevékenységüket, vagy épp teljesen felhagynak vele.

Bejutottak a károsítók Magyarországra is: bírságot kap, aki nem jelenti őket

Sokan nem is tudják, de számtalan olyan inváziós faj, kártevő került be feltehetőleg fertőzött rakománnyal Magyarországra, amely azóta komoly pusztítást végez itthon - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). Ezért is figyelmeztetnek mindenkit arra, hogy az EU-n kívülről semmilyen növényt, zöldséget vagy gyümölcsöt ne hozzon be az országba, ha a határállomáson azonban mégis gyanús árut találnak az ellenőrök, megsemmisítés lehet a vége. Kiemelték, ha valaki mégis zárlati károsítót vagy az általa okozott tünetet észlel, azonnal intézkednie kell a felszámolásával kapcsolatba, ha ennek nem tesz eleget, 15.000-1.000.000 forint közötti összegű növényvédelmi bírság szabható ki rá.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szabályosan kiürül az ország keleti fele, mégis tódulnak a családok ezekbe a vidéki falvakba

Néhány év, évtized alatt sokat változott, mely helyek számítanak vonzó lakóhelynek Magyarországon. A községekből valamikor a városokba áramlott a lakosság, legfőképpen a munkalehetőségeket keresve. Jelenleg sokkal jellemzőbb, hogy a városok kiürülnek, az agglomerációk azonban újra megtelnek élettel. A világjárvány alatt sokan költöztek egyenesen üdülőövezetekbe, a rezsiválság viszont visszaűzte a távfűtéses városi lakásokba a magyarokat. A Pénzcentrum új cikksorozatában régiónként elemezzük, hogy mely településekre költözhettek a legtöbben az elmúlt években, vagy mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal Észak-Magyarország régióban vizsgáltuk meg alaposabban, hogyan változott az állandó lakosság száma.

Fillérekért kapható a szezon slágergyümölcse: így készíts belőle tökéletes lekvárt, házi ivólevet!

Ahogy a legtöbb hazai gyümölcs esetében ezt elmondhatjuk, idén extra korán kezdődött a sárgabarack szezonja is, ami azt jelenti, hogy már most, június végén úton-útfélen, tömegével megvásárolhatjuk a magyarok egyik kedvenc befőzőgyümölcsét, ráadásul a szezon egyik legolcsóbb finomságáról van szó. Mit jelent mindez? Hát azt, hogy itt az ideje befőzni!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 30. 14:02