Nagy vihar jöhet itthon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

Nagy vihar jöhet itthon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
A napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet. Ma a zivatartevékenység súlypontja már jellemzően a Dunától keletre eső területekre helyeződik, azonban néhány cella a Dunántúlon is előfordulhat. A zivatarokat - főként keleten - felhőszakadás (>25-35 mm, néhol >50 mm sem kizárt), viharos (~60-70 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti. Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területén 2024.06.28. péntek éjfélig van érvényben - írja a met.hu.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 30. 14:02