Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.29. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.29. szombat

agrarszektor.hu
A fátyol- és főként a keleti országrészben képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.06.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.06.29.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.06.29.) napon.

2024.06.29. szombat: A fátyol- és főként a keleti országrészben képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban hazánk északkeleti harmadán alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Utóbbiakat leszámítva döntően mérsékelt marad a légmozgás, de Sopron környékén már megélénkül a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.
Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Továbbá nagyon erős az UV-B sugárzás, rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Védekezzünk a káros sugarak ellen lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet!

A következő napon várható időjárás

2024.06.30 vasárnap: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az északi országrészben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél. Délután 32, 37 fok várható.

Friss híreink:

Ehhez kert és fény sem kell: így termeszthetsz zöldséget még a pincében is

Az üzemi termesztésben a talajt mellőző hidrokultúrás kertészkedés egyre terjed, hiszen itt minden szabályozott körülmények között tartható. A vízellátás, a tápanyagellátás, a hőmérséklet és a fény szabályozása is mesterségesen történik az ilyen üzemekben.

Emberek is megirigyelnék, ahogy a macskaeledel készül

Emberi élelmiszert gyártó üzemek legszigorúbb szabályai mellett készítik Bükön a kutya- és macskaeledelt, ráadásul az alapanyagként felhasznált húsrészek is alkalmasak emberi fogyasztásra. A szinte teljesen automatizált létesítményben robotok dolgoznak, az emberek csak inkább felügyelik a gépeket. A jövőre már félmillió tonnányi készterméket előállító gyárban mindent áthat a higiéniára törekvés. Az Agrárszektor a Purina állateledel-gyárában járt, ahol a rövid látogatás alatt tucatszor kellett kezet mosni az előírások miatt.

Így trükköznek sokan Magyarországon: hiába illegális, mégis bevállalják

A védett fajok kapcsán közismert, hogy azokat veszik oltalom alá, melyek egyedszáma valamilyen - általában emberi tevékenységgel összefüggő - ok miatt csökken, és a faj fennmaradása veszélybe kerül. A kertészeti nemesítéskor létrehozott fajták esetén a védelem teljesen más jellegű: itt a nemesítő és a fajtatulajdonos anyagi érdekeit kell védeni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez a sztártermék a kertes házban élő magyarok mániája 2024 nyarán: százezreket sem sajnálnak rá

Az újabb rekordokat döntő hőségben mindenki keresi a lehetőségeket a forróságot enyhítő hűsölésre. Mostanra már szinte alapvető kiegészítőnek számítanak nyáron a medencék, pancsolók. A típusok között válogatva csak a rendelkezésre álló hely mérete és a vásárlásra szabott büdzsénk szabhat határt. A Pénzcentrummal megnéztük, hogy a több százezres, akár milliós telepített, épített medencéken túl milyen olcsóbb, szezonális megoldások közül válogathatunk 2024-ben.

Őszintén vallottak: ezért hagyják el valójában tömegével a vidéki magyarok az országot

A külföldre költözött magyarok számos kihívással és lehetőséggel szembesülnek, miközben új életet kezdenek egy idegen országban. A kezdeti eufórikus időszakot gyakran követi az integráció nehézsége, a kultúrsokk és a nyelvi akadályok leküzdése. A családok számára kulcsfontosságú, hogy megőrizzék a magyar nyelvet és kultúrát, különösen a gyerekek számára. Felkerestük Dóczi Ilonát, a Belgiumban élő magyar pedagógust, meseterapeutát és felnőttképzési szakértőt, aki a "Magyarra Hangolva" nemzetközi táborban a külföldön élő, de magyar kötődésű gyerekek számára nyújt közösséget és kultúrájuk megőrzésére irányuló programokat, hogy megtudjuk, a külföldre költözött magyar családok hogyan őrzik meg a magyar identitásukat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?