Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.30. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.30. vasárnap

agrarszektor.hu
A vastagabb fátyolfelhőzet kelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte sok napsütés valószínű, amit az érkező szaharai por szűrtebbé tehet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.06.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.06.30.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.06.30.) napon.

2024.06.30. vasárnap: A vastagabb fátyolfelhőzet kelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte sok napsütés valószínű, amit az érkező szaharai por szűrtebbé tehet. Csapadék nem várható. A délies irányú szél nagy területen megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

A délutáni 32, 37 fokról késő estére 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.07.01 hétfő: Sok napsütés várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. A Nyugat-Dunántúlon és hazánk északkeleti harmadán valószínű erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, ott nagyobb számban, máshol szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A Tiszántúlon délnyugati, majd mindenhol nyugati, északnyugati lesz a szél iránya. Időnként erős, zivatarban viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Hatékony módszerek levéltetvek ellen házilag: ezek tényleg működnek

A levéltetvek igen gyakori károsítói a díszkertnek és a konyhakertnek is. Van amikor csak kis kárt okoznak, de például a káposztába képesek úgy beköltözni, hogy használhatatlanná teszik annak „fejét”, azaz óriás rügyét, amiért termesztjük.

A németek meglépték: őrület, mi várhat a szántóföldekre a jövőben

Több nagy bejelentést tett a CLAAS a Németországban, Bad Saulgauban megrendezett nemzetközi sajtóeseményén. A német mezőgazdasági gép- és eszközgyártó a rendezvényen ezúttal a zöldsoros gépek új generációját mutatta be, valamint gyakorlatban is prezentálták, milyen irányt vehet a jövőben a mezőgazdasági gépek, a drónok és a robotok együttműködése.

Ehhez kert és fény sem kell: így termeszthetsz zöldséget még a pincében is

Az üzemi termesztésben a talajt mellőző hidrokultúrás kertészkedés egyre terjed, hiszen itt minden szabályozott körülmények között tartható. A vízellátás, a tápanyagellátás, a hőmérséklet és a fény szabályozása is mesterségesen történik az ilyen üzemekben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vaskos pótdíjat úszott meg több tízezer magyar autós: ez a legális kiskapu, bárki élhet vele

Június közepéig 270 ezer darab egynapos pályamatricát értékesítettek, és mint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól megtudtuk, ennek java része külföldi autókra került. 2023-ban majdnem 1 millió pótdíjat szabtak ki a matrica nélküli autósokra, emellett további 1,5 millió eset került külföldi behajtópartnerekhez. Sokan nem tudják, de a pótdíjfizetés kiváltható azzal, ha valaki vásárol egy egész évre szóló jogosultságot - legalább valami haszna is van a befizetésnek -, a NÚSZ szerint tavaly majdnem 31 ezer autós élt ezzel a lehetőséggel a büntetés befizetése helyett. Arról is kérdeztük a céget, mi a teendő akkor, ha valaki elrontja a rendszámot matricavásárláskor.

Szinte hihetetlen, hogy régen így házasodtak a magyarok: újraélednek a furcsa szokások?

A magyar lakodalom színes hagyományai, a rozmaring ceremóniától a menyasszony búcsúztatóig, évszázadok óta meghatározzák a magyar esküvők hangulatát. A modern kor rövidre szabott ünnepségei ellenére is, a hagyományok megőrzése és továbbadása kulcsfontosságú marad. Koncz László, országjáró vőfély segítségével feltárjuk, hogyan lehet a fiatalabb generációkat bevonni ezeknek a hagyományoknak a megőrzésébe, és hogy a változások ellenére melyek azok az elemek, amelyeket mindig megőriznek. A hagyományok és modern elemek ötvözésének művészetéről beszélve, kitérünk rá, hogy a közösségi összetartozás érzése és a generációk közötti tudásátadás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a magyar esküvői szokások tovább éljenek a városi környezetben is. A régi szokások és a modern világ találkozása egyedülálló módon tükröződik vissza a mai lakodalmakban, ahol a múlt és jelen összefonódása teremt maradandó emlékeket és értékeket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?