Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.03. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.03. szerda

agrarszektor.hu
Erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti és a nyugati határ közelében kevesebbet süthet a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.07.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.07.03.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.07.03.) napon.

2024.07.03. szerda: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti és a nyugati határ közelében kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján-Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk, egy-egy helyen átmenetileg erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatás várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.07.04 csütörtök: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A délutáni órákban 24, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Friss híreink:

Csökken Európa súlya: új országokban tarolhatnak a magyar élelmiszerek

A magyar élelmiszerexport 95 százaléka Európába irányul, a legnagyobb mennyiségben Németországba, Olaszországba, Romániába, Ausztriába és Szlovákiába jut a hazai áru - tudta meg az Agrárszektor Giczi Gergelytől, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető-helyettesétől. Kiemelte, az európai kontinensen kívülre jutó exportteljesítményünket feltétlenül növelnünk kell, jelenleg azt látni ugyanis, hogy Európa folyamatosan veszít a világgazdasági részesedéséből és a súlya egyre csak csökken. A szakember elmondta azt is, hogy a magyarországi export tekintetében most 42 százalék a magasan feldolgozott termékek aránya, de cél, hogy 2030-ra ez 50 százalékra emelkedjen.

Takaréklángon megy a géppiac, de már látszik, mikor lehet változás

Nagyszabású szerkezetátalakítási és kapacitásbővítési programba kezdett CLAAS a Bad Saulgau-ban, ahol a takarmánybetakarító gépek előállítása zajlik. A cég a ForageGO! projekt keretén belül 2025-ig több mint 50 millió euróból fejleszti a gyártóüzemét és a környező infrastruktúrát, amivel terveik szerint nemcsak a gépgyártás- és összeszerelés válik hatékonyabbá, de a logisztika fejlesztése terén is nagyot lépnek előre. A nagy népet mezőgazdasági gépgyártónál ugyanakkor úgy látják, hogy a gazdák óvatosabbak lettek a gépbeszerzéseikkel, és inkább kivárnak a nagyobb beruházásokkal. A cég az Agrárszektor által megkérdezett szakembere szerint mezőgazdasági gépgyártás és gépforgalmazás 2025-ben még nem, várhatóan csak 2026-ra fog ismét felpörögni.

Itt az igazság: tényleg ennyibe kerül ma gabonát termelni Magyarországon?

Magyarországon még mindig a szántóföldi növénytermesztés örvend a legnagyobb népszerűségnek, pedig néha lehet, érdemes lenne tovább is látni ennél. Ahhoz viszont, hogy ez változzon, szemléletváltásra és fejlettebb technikákra van szükség, ráadásul az időjárás hektikussága sem könnyíti meg a termelők dolgát. Csepregi Attila, a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport ügyvezetője lapunknak kifejtette ezzel kapcsolatos tapasztalatait, valamint körbejártuk azt, hogy milyen költségekkel kell számolnia a gazdálkodóknak és mi az az ár és hozam, amivel már elégetettek lehetnének a termelők.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Mibe fektessek 1-5 millió forintot? Így elbukni sem tudod, de még nagyot kaszálhatsz is vele

Gyakran elhangzó kérdés, hogy mibe érdemes 1-5-10-x millió forintot befektetni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a rendelkezésünkre álló pénzből. Bár az efféle kérdés megfogalmazódása teljesen érthető és jogosnak is tűnik, valójában ebben a formában igen nehéz rá választ adni, aminek az a fő oka, hogy rossz irányból közelíti meg a problémát. Az elérhető befektetési lehetőségek garmadájából ugyanis nem, legalábbis nem csak az alapján tudjuk meghatározni a számunkra legkedvezőbbet, hogy mekkora a befektetésre szánt összeg, hanem sokkal inkább a befektető saját helyzete és céljai alapján. A befektetendő összeg nagysága mellett legalább ugyanolyan fontos tényező a befektetés időtávja, illetve az, hogy milyen az ügyfél kockázattűrési hajlandósága.

Ezeken a helyeken tilos strandolni a kánikulában: gigabírság jár érte itthon

A nyári szünidő megkezdésével, aki csak teheti megpróbál vízparton hűsölni. A magyarok közül a legtöbben a Balatonnál, és a velencei tónál próbálnak kikapcsolódni, és feltöltődni. Magyarország mindemellett még rengeteg olyan hellyel bővelkedik, ahol önfeledten fürdőzhetünk, az ország egyes területein ugyanis igen sok egyéb tóval találkozhatunk. Ugyanakkor nagyon sok olyan tó van, ahol tilos a fürdőzés. De vajon mik ezek a bányatavak, hogy alakultak ki, és mégis mit érdemes még tudni róluk? A téma kapcsán az Országos Vízügyi Főigazgatóságot, és Bárány Róbert, geográfust kérdeztük, többek között arról, hogy mik azok a bányatavak, hol szabad idehaza fürdeni bennük, de szóba került az is, hogy  számolhatunk-e fertőzésveszéllyel-e vagy sem.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?