Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Nagyrészt gomolyfelhős, napos időre van kilátás, de az Alpokalján egész nap felhős lehet az idő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.07.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.07.04.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.07.04.) napon.

2024.07.04. csütörtök: Nagyrészt gomolyfelhős, napos időre van kilátás, de az Alpokalján egész nap felhős lehet az idő. Zápor néhol előfordulhat, nagyobb eséllyel a Duna vonalától keletre, illetve az Alpokalja térségében számíthatunk rájuk. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatás várható, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.07.05 péntek: Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél a délnyugati tájak kivételével nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. Délután 26, 31 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Fellélegezhetnek a tojástermelők, de vannak még kérdőjelek

A megemelkedett energia ás takarmányárak miatt az előző években a tojástermelési ágazat sem volt könnyű helyzetben. Jelenleg a termelők valamelyest fellélegezhetnek, hiszen a fent említett költségek rendeződni látszanak, bizonyos esetekben már rendeződtek is, etekintetben kiugró, plusz költséggel az idei évben nem kalkulálnak a gazdák. Pozitívum a gazdáknak az is, hogy a napokban kihirdetésre került a bruttó beszerzési árral és a kötelező akciókkal foglalkozó rendelet megszűnése. Ami viszont problémát és jelentős költségemelkedést jelent az ágazatnak is, azok a tavalyi évben bevezetett EPR, az az a kiterjesztett gyártói felelősség szabályozásából fakadó kiadások.

Nagy nevek kaptak díjat: ők lettek az agrárium legjobbjai 2016-ban

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2016-ban is átadtuk őket, habár akkor még csak három kategóriában, ami azóta tízre bővült. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2016-ban a Portfolio Agrárdíjakat.

Csökken Európa súlya: új országokban tarolhatnak a magyar élelmiszerek

A magyar élelmiszerexport 95 százaléka Európába irányul, a legnagyobb mennyiségben Németországba, Olaszországba, Romániába, Ausztriába és Szlovákiába jut a hazai áru - tudta meg az Agrárszektor Giczi Gergelytől, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető-helyettesétől. Kiemelte, az európai kontinensen kívülre jutó exportteljesítményünket feltétlenül növelnünk kell, jelenleg azt látni ugyanis, hogy Európa folyamatosan veszít a világgazdasági részesedéséből és a súlya egyre csak csökken. A szakember elmondta azt is, hogy a magyarországi export tekintetében most 42 százalék a magasan feldolgozott termékek aránya, de cél, hogy 2030-ra ez 50 százalékra emelkedjen.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Meglepő dolog derült ki a sajátmárkás termékekről: durván tarolnak a jóárasított termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Nos, az eredmény megszületett, a több mint 10 ezer válaszadó szerint a sajátmárkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is. Mutatjuk a részletes eredményeket!

Megtaláltuk a top megyét, ahol a legjobb a fizetés: itt még a betanított munkás is havonta 650eFt-ot visz haza

Döbbenet, milyen foglakoztatási mutatókat produkál 2024-ben Győr és vele az északi megye, ez még az unión belül is ritkaság számba megy! Itt a legmagasabb a bér is, egy betanított munkás akár 650eFt-ot is kereshet havonta. Persze a nyugati fekvés, Ausztria és Szlovákia közelsége mindig is kiemelt hatással volt kereskedelmének és iparának a fejlődésére. A HelloVidék most hazánk egyik legvonzóbb térségének: munkaerőpiaci kilátásaira is kíváncsi volt. Kérdéseinkre Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója válaszolt, aki többek között az is elárulta, mára ott tartunk, hogy a régió nagyrészt telítődött, az ipari parkokban nem igazán van már hely, a szállások elfogytak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 6. 13:27