Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.05. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.05. péntek

agrarszektor.hu
A sok napsütést nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.07.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.07.05.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.07.05.) napon.

2024.07.05. péntek: A sok napsütést nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, csapadék nem valószínű. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.07.06 szombat: Sok napsütés várható több fátyol-, kevesebb gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délkeleti szél. Délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda keresi ezeket gépeket

Az elmúlt években egyre nagyobb és nagyobb teret nyertek a pilóta nélküli légi járművek, vagyis a drónok mezőgazdaságban, különös tekintettel a növényvédelem területére. Ebből kifolyólag folyamatosan növekvő figyelem övezi ezeknek a gépeknek a fejlődését, ahogy azt is, hogyan változik és bővül a drónokkal elvégezhető feladatok köre az ágazatban, a monitoringtól és a permetezéstől kezdve az állatok terelésén át az erdősítésig akár. De hol is tart Magyarországon ez a folyamat most? Melyek a legnagyobb kihívások a drónok mezőgazdasági felhasználása során? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakértőt.

Ötödével esett a csirke ára, eltűnik a termelők előnye

Nőtt a vágás, javult a külkereskedelmi mérleg a hazai baromfiágazatban, de jelentősen estek a termelői árak, vagyis úgy tűnik az olcsóbb takarmányból és energiából, valamint a sokáig még elfogadható szinten maradó termelői árakból fakadó különbség előnye eltűnni látszik az ágazatból. A szektor ráadásul továbbra is szenved a madárinfluenza kockázataitól és a beáramló importtól. Globálisan egyelőre nyugodt a helyzet, de a járvány és egy esetleges, Kínával folytatott kereskedelmi háború nagyon komoly felfordulást hozhat a piacon.

Fellélegezhetnek a tojástermelők, de vannak még kérdőjelek

A megemelkedett energia ás takarmányárak miatt az előző években a tojástermelési ágazat sem volt könnyű helyzetben. Jelenleg a termelők valamelyest fellélegezhetnek, hiszen a fent említett költségek rendeződni látszanak, bizonyos esetekben már rendeződtek is, etekintetben kiugró, plusz költséggel az idei évben nem kalkulálnak a gazdák. Pozitívum a gazdáknak az is, hogy a napokban kihirdetésre került a bruttó beszerzési árral és a kötelező akciókkal foglalkozó rendelet megszűnése. Ami viszont problémát és jelentős költségemelkedést jelent az ágazatnak is, azok a tavalyi évben bevezetett EPR, az az a kiterjesztett gyártói felelősség szabályozásából fakadó kiadások.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek a legvonzóbb alföldi települések 2024-ben: ilyen városokba, falvakba költözik most sok fiatal

Magyarországon az elmúlt években is sokat változott a kialakult kép arról, mely helyek számítanak vonzó lakóhelynek. A pandémia karanténhatása, a home office terjedése vonzóvá tette a falusi környezetet, üdülőtelepüléseket, a rezsiválság hatására viszont felértékelődtek a városi távhős lakások. A változások abban, mi a vonzó lakóhely, korábban is folyamatosak voltak, de felgyorsították őket a családtámogatások és az elmúlt évtized krízisei. A friss lakossági statisztikák alapján a Pénzcentrum régiónként elemzi új cikksorozatában, hogy mely településekre a legtöbben az elmúlt években, vagy mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal Észak-Alföld régióban vizsgáltuk meg alaposabban, hogyan változott az állandó lakosság száma az egyes városokban, falvakban.

Kiderült a súlyos igazság a túró rudiról: jobban teszed, ha otthon készíted el fillérekből

Kicsik és nagyok örök érvényű, univerzális kedvenc édessége a retro túró rudi, amit évtizedek óta, változatlan vagy éppen „tuning” formában bármelyik magyar élelmiszerboltban beszerezhetünk. Habár mindannyian kóstoltuk már, sokan nem tudják, honnan származik ez az egyszerű, de nagyszerű édesség, így hát utánajárunk a túró rudi titkainak és felderítjük az éltes korú recept történetét.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 7. 19:11