Olyan időjárás jön, amilyen rég volt itthon: erre fel kell készülni

Olyan időjárás jön, amilyen rég volt itthon: erre fel kell készülni

agrarszektor.hu
A sok napsütést csak időszakosan zavarhatja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Csapadékra főként a déli óráktól számíthatunk. Az ország északnyugati, északi részein 27-29 fok között, másutt (az ország döntő részén) 29 fok körül vagy felett alakul a napi középhőmérséklet. A déli, kora délutáni óráktól kb. Tisza vonalában, Tiszántúlon helyenként, majd délután, este a Dunántúlon, várhatóan késő estétől a középső országrészben is alakulhatnak ki elszórtan zivatarok. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Előbb a keleti országrészben pattanhatnak ki helyenként hőzivatarok, később nyugat, délnyugat felől érkeznek, képződnek zivatarcellák, amelyek idővel kelet, északkelet felé tevődnek. Heves zivatar sem zárható ki. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a délies szelet kísérhetik időszakosan élénk lökések. A csúcshőmérséklet nagyrészt 34 és 40 fok között várható, de az északnyugati tájakon pár fokkal alacsonyabb értéket mérhetünk, az Alföldön egy-egy helyen a 40 fokot is meghaladhatjuk. Késő este 23, 32 fok várható - írja a met.hu.

Ma reggel, délelőtt az északnyugati, nyugati határ közelében egy-egy zivatar előfordulhat. A déli, kora délutáni óráktól kb. Tisza vonalában, Tiszántúlon helyenként, majd délután, este a Dunántúlon, várhatóan késő estétől a középső országrészben is alakulhatnak ki elszórtan zivatarok. A zivatarokat viharos szél (60-90 km/h, lokálisan egy-egy helyen légzuhatagban > 90 km/h), jégeső (a Tiszántúlon 2 cm alatti, másutt 2-3 cm körüli átmérővel), lokálisan intenzív csapadék (15-25 mm) kísérheti. Elsősorban a Dunántúl kb. északnyugati felében, illetve kisebb részben várhatóan késő estétől az ország északnyugati felében egy-egy heves zivatarra (széllökés > 90 km/h, jégátmérő > 2-3 cm) is van esély felhőszakadás (> 30 mm) kíséretében. Az ország északnyugati, északi részein 27-29 fok között, másutt (az ország döntő részén) 29 fok körül vagy felett alakul a napi középhőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Most dől el a magyar bor sorsa
Növény

Most dől el a magyar bor sorsa

Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. augusztus 8. 18:43