Jókora pofont kaphat sok magyar gazda: durva hírek érkeztek a földekről

Jókora pofont kaphat sok magyar gazda: durva hírek érkeztek a földekről

agrarszektor.hu
Egyre többfelé nagyfokú, helyenként már súlyos aszály sújtja az országot, és ebben számottevő javulás a következő időszakban sem várható. Pénteken ugyan egy hidegfront majd több helyre hozhat záport, zivatart, jelentősebb mennyiségű csapadék inkább csak lokálisan, kis területre koncentrálódva hullhat, egész országot érintő esőt ebből a frontból nem kapunk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A nyári kapásnövényeknek, így a kukoricának és a napraforgónak ebben az időszakban lenne szüksége a legtöbb csapadékra a jó terméshozamok eléréséhez. Eső híján azonban a kukorica sajnos egyre többfelé "furulyázik", a növények alsó levelei sok helyen elszáradtak, megégtek. A legsúlyosabb aszályhelyzet jelenleg a Duna-Tisza közén és Szentes–Orosháza–Hódmezővásárhely térségében van - olvasható az Időkép oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ez a termásátlagokban is meg fog mutatkozni, a hazai termést 250 ezer tonnával módosították lefelé az elemzők. A napraforgó valamivel jobb szárazságtűrő, mint a kukorica, de az is egyre jobban szenved a perzselő napsütés és a fokozódó aszály miatt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 8. 14:01