Visszafordíthatatlan károk a magyar földeken: ezen már az eső sem segíthet

Visszafordíthatatlan károk a magyar földeken: ezen már az eső sem segíthet

agrarszektor.hu
Csütörtökre virradóra ugyan egy átvonuló zivatarrendszernek köszönhetően a Dunántúl keleti-északkeleti fele, majd a középső tájak is kaptak egy kis öntözést. Összességében azonban még mindig azt kell sajnos mondanunk, hogy az aszály sújtja az ország nagy részét.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Augusztus első két hetében a Dunántúlon és északkeleten volt némi eső, de az Alföld nagy része, a Mátra térsége és a keleti régiók szinte semennyi égi áldásban nem részesültek. A szárazság, a hőstressz és a napégés is komoly károkat okozott a szántóföldeken, a napraforgón és a kukoricán sajnos már egy komolyabb eső sem segítene, hiszen már a növényszáradás fázisában járnak, így idén elég gyatra termés ígérkezik azokon a táblákon, ahol a gazdák nem tudtak locsolni - írja az Időkép.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?