Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.20. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.20. kedd

agrarszektor.hu
A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.08.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.08.20.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.08.20.) napon.

2024.08.20. kedd: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Délelőtt is kialakulhatnak záporok, zivatarok, de nagyobb számban majd délután alakulhat ki elsősorban az ország északnyugati, nyugati felén - akár több hullámban - zápor, zivatar. Az intenzívebb cellákat elsődlegesen felhőszakadás, de jégeső is kísérheti. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és az északkeleti harmadban több helyen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében is átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.
Késő estére 23 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Számottevő fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de a meleg, fülledt, párás idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt.

A következő napon várható időjárás

2024.08.21 szerda: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon, a főváros környékén a Borsodban erős, zivatar térségében viharos lökések kísérik. Délutánra 28 és 36 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Tuti megoldás a drága növényvédők helyett: sokan ezt használják a kertben

Bár a növényvédelem kapcsán elsősorban a növényvédőszeres permetezés jut eszünkbe, a kórokozók és kártevők elleni küzdelem számos más módszerrel is történhet. Az agrotechnikai munkák helyes szervezésével, a munkafolyamatok megfelelő időben és sorrendben történő elvégzésével is sokat tehetünk növényeink egészségéért úgy, hogy a vegyi védekezés még szóba sem került.

Itt a gyorsétel-forradalom: ezt eszi a városi ember

A városi életstílus gyors ütemű változásai jelentős hatással vannak a táplálkozási szokásokra is. Az emberek életritmusa felgyorsult, ami a hagyományos otthoni főzés háttérbe szorulásával és a kényelmi ételek fogyasztásának növekedésével jár együtt. A modern társadalomban az élelmiszer-fogyasztás egyre inkább az egyszerűségre és gyorsaságra épül, amit a gyorsfagyasztott, kész és félkész élelmiszerek, az ételrendelés, valamint a street food és gyorséttermek népszerűsége is tükröz. Időközben azonban a fogyasztók elvárásai is megváltoztak, vagyis a jelentős piaci növekedéssel párhuzamosan átalakul a termékkínálat is.

Rengeteg ilyen hagyma van a magyar boltokban: tele lehet velük minden

A vöröshagyma a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a makói hagyma pedig mondhatni, világhírű, ám szépen lassan eltűnni látszik. Az elmúlt 4-5 évben stabil volt a termelésünk, az előző évben 70 ezer tonna körül alakult, az exportunk viszont nem jelentős, hiszen általában évi 1-2 ezer tonna között alakul. Ami az importot illeti, itt már jelentősen nagyobbak a számok: három éve még meghaladta a 20 ezer tonnát, azóta viszont folyamatosan csökken, de még így is 15 ezer tonna közelében van. Ennek csaknem negyede Hollandiából érkezett a tavalyi évben, de Ausztria is régóta fontos partnerünk, és Spanyolországból, Olaszországból is sokat importálunk. Hogy mi lesz a makói hagyma és en bloc hazai hagymatermesztés sorsa, annak jártunk utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Érik az újabb kenyérkatasztrófa: mi lesz most a magyarok legalapvetőbb élelmiszerével?

A Pénzcentrum által havi rendszerességgel megírt úgynevezett zsemleindex ehavi kiadásának egyik nagy meglepetése volt, hogy hosszú stagnálást követően hirtelen igen jelentősen, közel 50 százalékkal ugrott meg a lisztnek az ára. Ezzel szemben a sütőipari termékek árai, mint például a fehér és barna kenyér, zsemle vagy éppen a kakaós csiga egyelőre nem változtak. De mi várható a későbbiekben? Okozhat-e jelentős kenyérdrágulást a liszt árának ilyen gyors és nagyarányú megemelkedése? Nos, 50 százalékos áremelkedésre semmiképp sem kell számítani, ám egy ilyen fontos alapanyag ilyen mértékű drágulása már igen valószínű, hogy előbb-utóbb megjelenik a végtermékek áraiban is.

Sokan nem sejtik, hogyan készül a szezon csemegéje: megszereztük az aszalt szilva "ősi" receptjét

A szilva aszalása otthon nemcsak egyszerű, hanem gazdaságos módja is annak, hogy egészséges nassolnivalót készítsünk. Csak némi türelemre van szükség, de a végeredmény garantáltan egy finom és tápláló csemege lesz. Most érdemes belevágni, hiszen idén végre az ország nem egy pontján bőséggel terem még ez a szuper gyümölcs! Mutatjuk hát, hogyan állj neki, de hozzuk azt is, milyen aszalási módszerek vannak, és milyen készüléket kell beszerezni hozzá!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 12. 05:57