Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.21. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.21. szerda

agrarszektor.hu
Hidegfront vonul át, így a fátyolfelhőzet mellett időszakosan erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.08.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.08.21.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.08.21.) napon.

2024.08.21. szerda: Hidegfront vonul át, így a fátyolfelhőzet mellett időszakosan erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Délelőtt a Dunántúlon kevesebb helyen, majd délutántól a Dunától keletre többfelé is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúlon nagy területen meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 27 és 34 fok között valószínű, de helyenként a Tiszántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet.
Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.08.22 csütörtök: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az ország keleti felén alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Sokfelé megélénkül, az északkeleti tájakon megerősödik az északi, északkeleti szél. A maximum 26 és 31 fok között alakul.

Friss híreink:

Lehet, hogy nincs visszaút: döbbenetesen leromlott a talajunk állapota

Új talajvédelmi keretjavaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelynek célja, hogy 2050-re az a talajok egészségesek legyenek az egész unió területén. Az Régiók Európai Bizottsága (CoR) azonban több javaslattal állt elő legutóbbi plenáris ülésén, ahol hangsúlyozta, hogy a talajromlással szembeni tétlenség évente több mint 50 milliárd eurós költséget jelent. A szakemberek megosztottak egy drámai számot is: az Európai Unió talajainak 70 százaléka jelenleg egészségtelen. Kiemelték a helyi és regionális önkormányzatok kulcsszerepét a fenntartható talajkezelési gyakorlatok végrehajtásában, különösen a kevésbé fejlett régiókban, miközben sürgették az Európai Bizottságot, hogy biztosítson konkrét támogatást a helyi szinteken.

Kemény szavak: teljesen át kell gondolni a szántóföldi termelést

Új egyensúlyi állapotot kell kialakítani a hazai szántóföldi növénytermesztésben, mert mára világosan látható, hogy a korábbi gyakorlat nem hoz eredményt számos térségben – mondta el Petőházi Tamás, a GOSZ elnöke az Agrárszektornak. Szerinte az idei, siófoki Agrárszektor konferencia arról fog szólni, hogy a szakma számba veszi a jövő lehetőségeit és az új világban mindenkinek igyekeznie kell megtalálnia a helyét.

Tuti megoldás a drága növényvédők helyett: sokan ezt használják a kertben

Bár a növényvédelem kapcsán elsősorban a növényvédőszeres permetezés jut eszünkbe, a kórokozók és kártevők elleni küzdelem számos más módszerrel is történhet. Az agrotechnikai munkák helyes szervezésével, a munkafolyamatok megfelelő időben és sorrendben történő elvégzésével is sokat tehetünk növényeink egészségéért úgy, hogy a vegyi védekezés még szóba sem került.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egyre több magyarnak már csak hitelből megy a lakásbérlés is: mi lesz itt, ha egyszer dől a dominó?

Egyre drámaibb a helyzet az albérletpiacon és a bűvös 250 ezres átlag havi bérleti díjakat átlépve, már sokak számára egy nagyvárosi kiadó ingatlan lassan a megfizethetetlen kategóriába sorolható. A bajt csak tetézi, hogy nem elég a bérleti díjat és a kapcsolódó rezsit összespórolni, hanem a szerződéskötéshez egy kisebb vagyonnal a zsebünkben kell érkezni. A bérleti díjakkal együtt az egyösszegben fizetendő kaució is drágult, így nem ritka, hogy a saját és a család büdzséje sem fedezi a szükséges költségeket. Egyre többen lehetnek azok, akik személyi kölcsönt vesznek fel erre, legalábbis a legnagyobb hirdetési portálon már hitelt is reklámoznak kifejezetten a kaució rendezésére. Szakértőkkel beszéltünk a témáról: a Bankmonitor szerint a dolog nem ilyen egyszerű, sok esetben a bankok a megélhetés hitelezéseként értékelik a kaucióra felvett hitelt, így pedig elutasítják az igénylést.

Drámai változás érik a Balatonon: ez tényleg mindent megváltoztathat

Hogyan biztosítható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fenntartható fejlődése és természeti értékeinek megőrzése a jövőben, figyelembe véve a klímaváltozás, az inváziós fajok terjedése és a turizmus növekvő nyomása által jelentett kihívásokat? Többek között erre a fő kérdésre keresték a választ a Balaton Régióban tartott Természetvédelmi Konferencián a szakemberek, ahol a jövőbeli terveket és kihívásait tárgyalták. Felvázolták, miként valósíthatók meg rövid és hosszú távon a természetvédelmi célok a magyar tenger térségében, valamint hogyan lehetne fejleszteni a nemzeti park területén található élőhelyeket, valamint a természetvédelemmel kapcsolatos társadalmi és gazdasági tevékenységeket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 12. 12:31