Ezt a jelentést sokaknak be kell adnia itthon: vigyázz, te is köztük lehetsz

Ezt a jelentést sokaknak be kell adnia itthon: vigyázz, te is köztük lehetsz

agrarszektor.hu
Főszabály szerint minden VP-s beruházási támogatási esetén a pályázatból beszerzett eszközöket, létesítményt, valamint a projekt közvetlen céljaihoz kapcsolódó szolgáltatásokat (pl. precíziós szolgáltatások) rendeltetés szerint kell használni a fenntartási időszakban. A projekt tárgya csak az IH előzetes jóváhagyásával idegeníthető el vagy adható bérbe. Ügyeljünk arra, hogy jótállás alapján történik csere, amortizáció, lopás, működésképtelenné, használhatatlanná válás, akkor azt a Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon be kell jelenteni, majd önerőből lecserélni.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Előfordulhat olyan eset, hogy a fenntartási kötelezettség a fennálló veszélyhelyzet miatt nem teljesül, ekkor az eseményről a fenntartási időszakot érintő változás bejelentést kell tenni. Természetesen részletesen be kell mutatni, hogy a veszélyhelyzet mennyiben érintette az adott projektre vonatkozóan előírt, vállalt kötelezettség teljesítését, milyen ok-okozati összefüggésben hiúsította/hiúsítja meg valamely kötelezettségvállalás teljesítését. A változás bejelentésben dátum szerint fel kell tüntetni a kötelezettség teljesítéséből kieső időt, továbbá azt is, hogy a kedvezményezett mikortól tud újra megfelelni a kötelezettségvállalásának - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha a kedvezményezettnek továbbfoglalkoztatási (foglalkoztatotti létszám fenntartási) kötelezettsége áll fenn, akkor a projekt befejezését követően a záró projekt fenntartási jelentésben a kötelezettség teljesítéséről be kell számolnia az IH felé. Az adatszolgáltatás keretében megadott létszám adatokat megfelelően alá kell támasztani, ezért csatolni szükséges a számítás alapját képező alapnyilvántartásokat (foglalkoztatotti létszámra vonatkozó nyilvántartás, jelenléti ívek, munkaszerződések, munkaköri leírások), kapcsolódó bevallásokat és más igazoló dokumentumokat (mérlegbeszámoló, SZJA bevallás, társasági adóbevallás, '08M bevallások, munkaügy-statisztikai adatszolgáltatás/jelentés).

A záró projekt fenntartási jelentést a fenntartási időszakot követően kell beadni, elektronikus úton az alátámasztó dokumentumok csatolásával. A jelentés elfogadásáról a kedvezményezett ügyfélkapun keresztül kap tájékoztatást. Az adatszolgáltatás benyújtására vonatkozó részletekről a 45/2024 (VII.19.) -es számú Kincstári közleményben lehet olvasni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?