2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.23. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.23. péntek

agrarszektor.hu
Napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.08.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.08.23.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.08.23.) napon.

2024.08.23. péntek: Napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.
Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.08.24 szombat: Többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül. A csúcsérték 32, 37 fok között valószínű.

Friss híreink:

A fél világ a kínai vevőkért verseng

Az ázsiai élelmiszerpiac az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson ment keresztül, amit elsősorban a gyorsan növekvő középosztály fogyasztási szokásainak változása mozgat. A világ legnépesebb régiójában, különösen Kínában és Délkelet-Ázsiában, a gazdasági növekedés és az urbanizáció következtében egyre több ember engedhet meg magának minőségi termékeket, ami növekvő igényt jelent a globális élelmiszerpiacon. Az USA, Európa és Ausztrália az ázsiai vevőkért verseng, miközben a helyi piacokon új divatok és trendek formálódnak.

Nagy változás jön a magyar földeken: ezt már egy gazda sem kerülheti el

Napjainkban a fenntarthatósági kérdések nap mint nap életünk része és nincs ez másképp mezőgazdasági viszonylatban sem. Sokat hallhattunk már a regeneratív vagy megújuló mezőgazdaságról, amely arra összpontosít, hogy természetes folymatokra támaszkodva építse újra a talajaink leromlott szerkezetét. Világszerte egyre több gazda áll át az eféle gazdálkodási módra egyrészt fenntarthatósági, másrészt pedig költséghatákonysági célok miatt.

Díjeső Magyarországon: ők lettek az agrárium legjobbjai 2023-ban

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2023-ban is átadtuk őket, akkor tíz kategóriában választotta ki az év legjobbjait a tizenegy tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2023-ban a Portfolio Agrárdíjakat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Indul a tanév, több mint 15 ezer tanár hiányzik: tényleg katonák tanítják majd a magyar diákokat?

Durván egy hét múlva indul az iskola, de a pedagógushiány továbbra is aggasztó mértékben érinti a magyar oktatást. Bár a pedagógusképzések népszerűsége nőtt, és a felvételt nyertek száma alapján második helyen állnak, a helyzet az idei tanévben nem javul érdemben. A PDSZ becslése szerint legalább 16 ezer pedagógus hiányzik a rendszerből, különösen a természettudományos tárgyakat, idegen nyelveket és informatikát tanító tanárok, valamint óvodapedagógusok és tanítók terén. A kormány is megszólalt a pedagógusok bérrendezése kapcsán, de további kérdéseket vet fel, hogy a bérek ilyen mértékű emelése és a nyugdíjasok visszafoglalkoztatása mennyire oldja meg a kialakult helyzetet.

Bírod a csípőset? Mennyire? Ez a magyaros chiliszósz minden kemény legényt próbára tesz

Habár nem tartozik az őshonos növényeink közé, a paprika évszázadok óta elengedhetetlen alapanyaga a magyar gasztronómiának: legyen szó édes paprikáról, tölteni valóról, csípősről, extrém csípősről vagy őrölt fűszerpaprikáról, jóformán elképzelhetetlennek tartjuk nélkülük valódi magyaros ételeket. Cikkünk főszereplői ezúttal a legfinomabb magyar termesztésű csípős paprikák, amelyekbe, ha egy jó nagyot beleharapunk, a szemünk garantáltan nem marad szárazon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?