Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.26. hétfő

agrarszektor.hu
A napos idő mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, utóbbiakból csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy helyen zápor, zivatar az ország középső harmadán - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.08.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.08.26.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.08.26.) napon.

2024.08.26. hétfő: A napos idő mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, utóbbiakból csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy helyen zápor, zivatar az ország középső harmadán. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében az északi, északkeleti szelet kísérik élénk, főként a Bodrogközben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon és a Balaton térségében olykor erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul, de a Dél-Alföldön ennél egy-két fokkal nagyobb lesz a forróság.
Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs, az ország nagy részén marad a kánikula, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Az északnyugati tájakon pár fokot visszaesik a hőmérséklet.

A következő napon várható időjárás

2024.08.27 kedd: Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 27, 35 fok között valószínű, délkeleten a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Már nem bizakodnak a gazdák: sokan lemondhatnak erről a növényről is?

2024-ben is erős maradt a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, így a kultúra vetésterülete az előző évhez képest minimálisan, alig 2 százalékkal csökkent csak. Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyik legjobban képes alkalmazkodni a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz. Az idei, ugyancsak rendkívülinek mondható aszály után azonban óvatosabbak lettek a hazai termelők a becsléseiket illetően, többen jelezték, hogy megpróbálnak majd változtatni a vetésszerkezetükön, hogy a nyári forró, száraz időszakoknak kevésbé kitett kultúrákkal helyettesítsék a napraforgót.

Kiderült az igazság a méhekről: nem úgy van, ahogy rengetegen hiszik

Egy 2016-os IPBES jelentés alapján az emberek által fogyasztott termékek 1/3 részéhez közük van a beporzó-fajoknak. A világ élelmének 90 százalékát képező 100 terményből 70-nél játszik szerepet a méhek és más rovarok, állatok beporzása. Becslések szerint a rovarbeporzás gazdasági értéke a világon megközelítőleg évi 235-577 milliárd dollár. A vezető gabonafélék 75 százaléka, a vadnövények közel 90 százaléka igényli a beporzást.

Nagy tüske-körkép: minden nép szeret valami erőset

Ezekben a hetekben-hónapokban aktuális a hazai gyümölcsök szedése, a nyár derekától október közepéig ugyanis számos fajtájuk érik be. A gyümölcs egyik sajátos felhasználási területe a pálinkakészítés, amely nagy hagyományokkal rendelkezik idehaza, ám a világ minden táján igyekeztek a legkülönfélébb népek hasonló italokat előállítani ősidők óta. A szóba jöhető alapanyagok és így a párlatok sora is szinte végtelen, a kajszitól a krumplin át a gabonáig szinte minden képes alkohollá nemesedni a hozzáértő kezekben. Az alábbi cikk bemutatja a világ néhány ismertebb tömény italát, azok készítési módját, valamint azt, hogy melyik ital mely régióban népszerű.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

1-2 éven belül kinyírják az árak a balatoni ingatlanpiacot: jöhet a brutális áresés?

A short videók hatalmas változásokat hoztak az elmúlt években az ingatlanpiacra és aki nem tanulja meg együtt használni a régi és az új technikákat eltűnhet a süllyesztőben. Csorba Dániel ingatlanos, Youtuber, a Dandan Realty társalapítója és a Kalmárok podcast házigazdája szerint láthatóvá kell válni. De a láthatóságon túl nem árt tudni egy két szakmai titkot sem, például, hogy 1-2 éven belül átalakulhat az eddig megingathatatlanul dübörgő, csillogó balatoni ingatlanpiac. Három részes interjúsorozatunk első részében már jó pár bennfentes szakmai infóról lerántottuk a leplet, de ha még több érdekességet szeretnél hallani a szakma legnagyobb alakjaitól, akkor találkozzunk szeptember 18-án a Raddison Blu Béke Hotelben a Portfolio, a Pénzcentrum, és a Kalmárok közös szervezésében megvalósuló REA 2024 SUMMIT Powered by Pénzcentrum eseményén.

Működőképes lehet-e egy ökofalu Magyarországon? Kiderült, mi a Krisna-völgy igazi titka

Modern körülmények között teremtik meg az újkőkorszak óta létező faluközösséget: egy ökofalut, ami fenntartható és közelít az önellátáshoz. Krisna-völgy észrevétlenül integrálja az emberi tevékenységeket a természetbe és mindezt boldogan mutatja meg bárkinek. Közép-Európa legnagyobb és legnépesebb ökofaluja minden júliusban szélesre tárja kapuit a nagyközönség előtt, hogy egy háromnapos búcsú révén prezentálja jó gyakorlatait és mindennapi szokásait, hagyományait, ökológiai praktikáit. Az eseményre szerkesztőségünk is meghívást kapott és nem csak bejártuk a völgy legtöbb szegletét, de a helyiekkel is beszélgettünk többek között a mindennapokról, fenntarthatóságról, ökotudatosságról.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 13. 13:32