Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.27. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.27. kedd

agrarszektor.hu
A fátyolfelhőzet, illetve a helyenként erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.08.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.08.27.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.08.27.) napon.

2024.08.27. kedd: A fátyolfelhőzet, illetve a helyenként erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Az éjszakai csapadékgócok a délelőtti órákban lecsengnek, majd főként a késő délutáni, kora esti óráktól - legkisebb eséllyel nyugaton - alakulnak ki ismét záporok, zivatarok. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, illetve zivatarok környezetében is megerősödhet a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.
Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs, az ország nagy részén marad a kánikula, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.08.28 szerda: Napos idő várható helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet délután 30, 35 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egyre többen mondanak le a sertéshúsról Európában: mi történik itt?

Évek óta nehéz helyzetben van a hazai és az uniós sertéshúságazat, amelyet a növekvő beszerzési árak, a csökkenő fogyasztás, az átalakuló fogyasztói szokások, és úgy általában az ágazat társadalmi megítélésének változása is sújt. Erről Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke beszélt az Agrárszektornak, aki idén is részt fog venni a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián. A szakember kérdésünkre elmondta, hogy ott mindenképpen szó lesz az EU és a harmadik országok közötti kereskedelmi megállapodásokról, és azok várható hatásairól, az afrikai sertéspestis kérdéséről és arról, hogyan lehetne javítani az ágazat szereplőinek helyzetét mind hazai, mind uniós szinten.

Már nem bizakodnak a gazdák: sokan lemondhatnak erről a növényről is?

2024-ben is erős maradt a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, így a kultúra vetésterülete az előző évhez képest minimálisan, alig 2 százalékkal csökkent csak. Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyik legjobban képes alkalmazkodni a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz. Az idei, ugyancsak rendkívülinek mondható aszály után azonban óvatosabbak lettek a hazai termelők a becsléseiket illetően, többen jelezték, hogy megpróbálnak majd változtatni a vetésszerkezetükön, hogy a nyári forró, száraz időszakoknak kevésbé kitett kultúrákkal helyettesítsék a napraforgót.

Kiderült az igazság a méhekről: nem úgy van, ahogy rengetegen hiszik

Egy 2016-os IPBES jelentés alapján az emberek által fogyasztott termékek 1/3 részéhez közük van a beporzó-fajoknak. A világ élelmének 90 százalékát képező 100 terményből 70-nél játszik szerepet a méhek és más rovarok, állatok beporzása. Becslések szerint a rovarbeporzás gazdasági értéke a világon megközelítőleg évi 235-577 milliárd dollár. A vezető gabonafélék 75 százaléka, a vadnövények közel 90 százaléka igényli a beporzást.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Majdnem 10 ezer magyar autóson kattant a bilincs: kevesen tudják, de ez ma már bűncselekmény

2024 első hét hónapjában már 1910 olyan sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök, aki eltiltás hatálya alatt vezetett. 2021. májusában lépett életbe a Büntetőtörvénykönyv azon módosítása, amely jócskán szigorította az eltiltás hatálya alatti járművezetés szankcióját - ma már konkrétan bűncselekménynek számít. Az ORFK-tól megtudtuk azt is, hogy 2024. I. félévében 5816 fővel szemben alkalmaztak a szabálysértési hatóságok járművezetéstől való eltiltás intézkedést, tavaly egész évben összesen volt 9700 jogsielvétel.

Állatbarát vendéglátóhelyek

Kávézókban, éttermekben is egyre gyakrabban találkozhatunk már házi kedvencekkel Magyarországon. A vendéglátóhelyek egyre inkább felismerik, hogy az állatbarát hozzáállás milyen előnyökkel járhat. Beszélgettünk olyan vidéki vendéglátósokkal, akik már évek óta fogadják a négylábú vendégeket, és megtudtuk, hogy milyen tapasztalatokat szereztek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 13. 13:32