Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.02. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.02. hétfő

agrarszektor.hu
Sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.09.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.09.02.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.09.02.) napon.

2024.09.02. hétfő: Sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki - nagyobb eséllyel az északi tájakon. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.
Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de az ország nagy részén folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.09.03 kedd: A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Délután 32, 37 fok várható.

Friss híreink:

A messiást sem várták úgy, mint a szeptemberi esőt

A következő néhány hétben dől el, hogy a termelők hogyan futnak neki az őszi vetéseknek és ezáltal a következő szezonnak a tipikusnak semmiképpen nem nevezhető 2024-es nyár után. A szeptemberre remélt csapadék még rendezheti a mára tragikusan kiszáradt földeket, így egyelőre van idő a kalászosok vetéséig – igaz, a repce esetében már sürgősebb lenne az eső megérkezése. Ha lesz is csapadék, a tanulságok egyértelműek, a jó megoldás már kevésbé. Biztos, hogy változtatni kell az eddigi gyakorlaton, de a lapunk által megkérdezett termelők máshova helyezték a hangsúlyokat. Van, aki a táblaspecifikus termelésre és a jól megalapozott önköltségszámításra építene az alternatív növények helyett, más viszont lát fantáziát a cirokban. Az öntözés persze továbbra is mindent visz – már ahol ez megoldható.

Vetés szeptemberben: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is ültetheted

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk, kihasználjuk az egyébként alapesetben üres talajt, és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején. Hazánkban számos növény vethető vagy ültethető szeptemberben, köztük olyan egynyári, szívós növények, mint a cserepes körömvirág amely néhány héttel korábban virágozik majd, mint a tavaszi vetésű társaik. A zöldségek tekintetében az olyan növényeket, mint a fokhagyma és a lóbab, már most el lehet ültetni, hogy a következő tavasszal, illetve is nyáron korábban lehessen betakarítani.

Ezt sokan elrontják a gyümölcsfák nyári végi gondozásakor: itt hibáznak

A nyár végi, kora őszi időszakban sok fontos tennivaló akad a kiskertekben. A gyümölcsfák lombvédelme korábban a kórokozók elleni megelőző kezelést jelentette, hogy a levelek minél tovább, az őszi lombhullásig működjenek. Ám idén akkora az aszály, hogy már az öntözés is lombmegtartó kezelésnek számít.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Újra szavaztak az iskolai mobilokról: ez az utolsó pillanatos döntés, indul a tanév

Az új tanév kezdetével párhuzamosan ismét előtérbe kerültek az iskolakezdés kihívásai, melyekkel a magyar szülők szembesülnek. A Pénzcentrum friss felmérésében a a legfontosabb problémákról kérdeztük a szülőket: hogyan birkóznak meg a tanévkezdés anyagi terheivel, mekkora a tanárhiány a környezetükben, és mennyire elégedettek az oktatás színvonalával. Az idei tanév legnagyobb vitatémája az iskolai mobiltelefon-használat tilalma, ami sok szülő, pedagógus, szakember figyelmét felkeltette. Cikkünkben a felmérés eredményeinek első részét, a szülők véleményét és a legfontosabb trendeket mutatjuk be.

Borítékolható a káosz a vidéki iskolákban: lerántjuk a leplet a mobil-stopról és a 820 ezres bérekről

Az, hogy idén ősztől rendelet korlátozza a mobiltelefonok használatát, csak a jéghegy csúcsa...Vidéken extrém mértékű a tanárhiány, ha egy pedagógus távozik, szinte lehetetlen odahívni valakit helyette. Nincsenek szolgálati lakások, katasztrofális a vidéki közlekedés. A helyi iskolák bezárásával a falvakban az utolsó közösségi terek is megszűnnek, a gyerekek gyakran kimaradnak az oktatásból. Jelenleg nincs érdemi gyermekvédelmi rendszer, csak homofób törvény... A tanévkezdés apropóján Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányi tagjával beszélgetett a HelloVidék.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 06:03